texture

2e plaats voor Tim Coronel tijdens SS6

Ouarzazate 22 april 2015 – Tim Coronel heeft tijdens de voorlaatste etappe van Tissint naar Ouarzazate goede zaken gedaan. Coronel reed een prima etappe en wist de Maxxis Dakar Buggy als 2de algemeen over de finish te rijden. Alleen Paul Verheyden met de DAF truck wist de buggy voor te blijven. Met nog een etappe te gaan bezet Tim de 7de plaats in het algemeen klassement.

 

LR2015_21_04_0582

 

“Het was een prima dag vandaag en ik heb heerlijk gereden. Vooral op de gravelpaden heb ik me prima vermaakt. De Buggy hield zich erg goed en tijdens de eerste sectie begon ik al aardig in te lopen op de kopgroep. Het navigeren was soms wel weer lastig. Je hebt geen referentiepunten of sporen die je kan volgen dus het kwam echt op navigeren aan. Ik ben twee keer verkeerd gereden, maar daar kwam ik gelukkig snel achter”, aldus Coronel.

Na een lange maar mooie verbindingsetappe begon Coronel aan het tweede gedeelte van de special en ook hier had hij de snelheid er goed in zitten. “Het liep allemaal op rolletjes vandaag. Ik denk dat als ik niet verkeerd gereden was ik de etappe zelfs had kunnen winnen, maar daar doe je achteraf niets meer aan. Morgen nog een etappe en dan zit het er alweer op. Het had van mij nog wel een paar dagen langer mogen duren!”

SS7 Ouarzazate – Marrakech
De laatste etappe van Ouarzazate naar Marrakech is 645 km lang waarvan 117km op tijd. Op de relatief korte special zullen er geen grote verschillen meer gemaakt worden in het klassement, maar er kan nog van alles gebeuren. De laatste loodjes……

 

Tekst: Martijn van Oort / Rallyfacts.nl  Foto: Rallymaniacs