texture

Broers Coronel – en hun auto – klaar voor Dakar 2022

De Century staat er glimmend bij in de hal waar de laatste keuringen plaatsvinden voor de Dakar Rally 2022. De auto van Tim en Tom Coronel is er helemaal klaar voor en de tweeling zelf ook. “We zijn er nog nooit zo klaar voor geweest als nu”, stelt Tom in Jeddah, waar zaterdag de rally van start gaat met een proloog.

Bijna 8400 kilometer dwars door Saoedi-Arabië wacht Tim en Tom Coronel, waarvan bijna 4300 kilometer tegen de klok. Juist die wedstrijdkilometers hopen ze in 2022 beter en sneller door te komen met hun nieuwe auto, de Century. De buggy van Zuid-Afrikaanse makelij biedt hen de mogelijkheid om competitiever te zijn dan de afgelopen jaren.

 

 

“Het was een mooi avontuur met The Beast, waarmee we vier jaar hebben gereden, maar het was ook wel een beetje op”, vertelt Tom. “Wij hebben genoeg ervaring om meer de competitie op te zoeken en de Century heeft die potentie ook. Voor Tim was het even een drempel, want The Beast was zijn kindje. Daar heb ik wel een beetje moeten duwen; we doen het samen en dus moesten we er ook samen achter staan. Dat is helemaal in orde hoor. Tim is hartstikke blij met de auto. We hoeven er niet meer over na te denken en hebben er geen omkijken naar gehad. Wel hebben we er een Coronel-sausje over gegoten en een aantal dingen veranderd zoals wij het graag willen.”

 

 

De auto en de broers hebben inmiddels de eerste kilometers op Saoedische bodem achter de rug. “We hebben lekker gereden. Tim had meteen een goed gevoel met de auto en ging ook meteen van acquit. Ik geloof dat we er niet eerder zo goed voor hebben gestaan bij de start.”