texture

Gebroeders Coronel zijn helemaal klaar voor nieuw Dakar-avontuur

LIMA – De voorbereiding zit er nu echt op, het Dakar-avontuur 2018 kan beginnen! De laatste puntjes zijn op de i gezet en de brute Jefferies Buggy heeft zonder problemen de laatste keuringen doorstaan. Tim en Tom Coronel staan te popelen om de veertigste editie van de Dakar Rally te beginnen.

 

 

Na de geslaagde dubbelfinish in de editie van 2017 gaan de gebroeders Coronel dit jaar een nieuwe uitdaging aan. In plaats van individueel met hun fameuze buggy door de Zuid-Amerikaanse woestenij te scheuren, neemt de tweeling nu gebroederlijk naast elkaar plaats in de brute Amerikaanse buggy van Damen Jefferies. Samen hopen ze opnieuw de finish te halen. Waar de uithoudingsproef de afgelopen jaren een ware uitputtingsslag werd voor de broers, moet de 2018-editie vooral een feestje worden.

 

De voorbereidingen zijn voorspoedig verlopen en in Peru zijn samen met het team en de Amerikaanse steun vanuit Jefferies de laatste voorbereidingen afgerond. De ‘beast’ heeft de technische keuring doorstaan en wacht nu in het parc fermé op het startsein op zaterdagmiddag lokale tijd.

 

‘Tim en Tom Gordon’
Tim begint aan zijn elfde Dakar en kreeg daardoor tijdens de laatste administratieve afhandelingen een voorkeursbehandeling: “Ik mocht door de priority lane!”, lachte hij. “Alle keuringen verliepen goed en vlot, dus nu kan het feest echt beginnen. We werden gekscherend al ‘Tim en Tom Gordon’ genoemd. Onze wagen maakt dus toch wel indruk! Ook de fans zijn weer dolenthousiast, geweldig om dit weer mee te maken. Bij mij begint het inmiddels ook echt te kriebelen. Het is elk jaar weer bijzonder om hier aan de start te staan, en om dit avontuur met je tweelingbroer aan te gaan maakt het extra speciaal.”

 

Tom voegde toe: “Alles voelt goed, we hebben veel vertrouwen. Er heerst rust binnen het team. We zijn blij met de steun van de Amerikanen die de auto goed kennen. We delen dezelfde passie, daardoor was er vanaf het eerste moment een klik. Het is mooi om dit weer mee te maken, het hele circus is klaar om los te gaan. Alles staat klaar, de laatste puntjes zijn op de i gezet en we zijn er klaar voor. De auto werkt prima, we gaan een hele rustige en mooie start tegemoet. Om eerlijk te zijn heb ik het nog nooit zo relaxed meegemaakt!” Dat hij samen met zijn broer in de cockpit zit, zorgt niet voor extra spanning: “Wat we de afgelopen jaren gedaan hebben, was eigenlijk niet gezond. Ik zou mijn ergste vijand niet toewensen wat wij hebben doorgemaakt. Vijftien dagen in dezelfde auto als mijn broer zal ook heftig worden. We zijn soms vrij hard tegen elkaar maar we zijn tweelingbroers, dat zorgt voor een bijzondere band. Dat snappen alleen tweelingen. Het ene moment lopen we te vloeken op elkaar, maar tien seconden later is alles weer goed. Dus het komt zeker goed!”

 

Op zaterdag begint het avontuur echt, dan staan de eerste enorme zandduinen te wachten. Tim legt het plan van aanpak uit: “Ik begin achter het stuur, Tom navigeert. We wisselen elke dag van plek in de cockpit. Of dat mag? Ach, ze zien het verschil toch niet!”