texture

Kremer blij met finish na lange eerste etappe

Iets na half 10 reden Michel Kremer en Thomas de Bois over de finish van de eerste etappe. Dan zitten er iets meer dan 8 uur op in de Century CR6 en daarvan reden ze er ruim 2,5 in het donker. Kremer was dan ook blij met de finish, maar heeft ook zin in de volgende etappe.

 

 

Voorafgaand aan zijn tweede Dakar hoopte Kremer dat hij meer kilometers zou maken dan vorig jaar. Na de pech tijdens de eerste etappe van vorig jaar, had Kremer gezonde spanning voor die van deze editie. Kremer en De Bois laten zich niet gek maken en rijden hun eigen tempo. Met veel stenen en moeilijke navigatie is het een uitdagende etappe.

 

 

Kremer was blij dat de eerste dag erop zat: “We hebben echt heel veel stenen gehad onderweg. Het was jammer dat we een uur later moesten starten, daardoor hebben we best lang in het donker gereden. We hebben een lekke band gehad en verder de auto goed gemanaged. Thomas heeft supergoed genavigeerd en ook de auto was gewoon goed. Dus ik ben heel tevreden over de eerste dag.”

 

Die tweede etappe gaat van Al Henakiyah naar Al Duwadimi. Wederom een lange etappe, 462 kilometer, met onder andere duinen, paden en veel snelheidsverschillen.