texture

Laatste loodjes zijn zwaar voor Tim en Tom Coronel

PISCO – De laatste loodjes wegen het zwaarst. Dat bleek wel weer in de negende etappe van de Dakar Rally 2019. Tim en Tom Coronel kenden een moeizaam einde van de laatste serieuze proef van de monsterrally, maar haalden net voor het donker met een flink gehavende wagen de finish.

 

 

 

Lange tijd was er niets aan de hand voor de tweeling. Tom navigeerde om alle potentiele valkuilen heen, Tim reed als een zonnetje door de enorme duinen. Maar zestig kilometer voor de finish leek het noodlot toch nog even toe te slaan. Met hulp van een local en met een gezonde dosis doorzettingsvermogen werd het bivak toch gehaald.

 

Tom legt uit wat er gebeurde: “Deze was echt niet normaal! Zestig kilometer voor het einde zaten we er serieus goed bij. Ik weet niet wat er toen gebeurde maar daarna was het alleen maar ellende. De jacks werkten niet meer, we gingen de verkeerde kant op, we maakten fouten, Tim dook in een heel diep gat… Zo reden we de hele ophanging er weer onderuit. Dat zag er serieus niet goed uit.”

 

Na een kort overleg en hulp van wat locals om de kapotte batterij weer op te lappen werd de knoop doorgehakt. Tim zei: “Uiteindelijk zeiden we: ‘F*ck it, die ophanging gaan we niet maken’. De accu liep weer dus we zijn met een hele kromme voorwielophanging weer gaan rijden. Een goede call, want net voor het donker kwamen we binnen. Tien minuten later was het pikdonker. Lucky motherf*ckers, that’s what we are!

 

Op donderdag staat de laatste proef van de Dakar 2019 op het programma. De deelnemers krijgen nog een special van 112 kilometer voor de kiezen, waarna het feest echt kan losbarsten met de finish in Lima.