texture

Coronel Dakar Team terug in Nederland

Na een reis van bijna 14 uur zette het Coronel Dakar Team by Super B vandaag weer voet op Nederlandse bodem. Dinsdagmorgen Even voor half tien landde het team op Schiphol en werden ze verwelkomt door vrienden en famlie. Drie weken lang heeft het complete team gevochten om de alleen overgebleven Tom Coronel aan de finish te krijgen en dat is gelukt.

 

10928989_433214053500022_932564096397961872_n

 

Dakar 2015 was een heftige voor het team. Het vroege uitvallen van Tim Coronel, Mohamed Abu Issa, Kees Koolen en de truck van Mark van den Heuvel drukte een stempel op het team, maar Tom Coronel en indirect Jurgen van den Goorbergh zorgden toch nog voor een klein succes. Tim Coronel baalde van het uitvallen, maar had meteen een nieuw doel. Broer Tom naar de finish helpen. Uiteraard kon hij dat tijdens de etappes niet doen, maar de steun en tips hielpen Tom er telkens weer doorheen. Ook de monteurs van het team deden hun uiterste best om de Maxxis Dakar Buggy weer klaar te krijgen voor de volgende etappe. Jurgen van den Goorbergh moest het helemaal alleen doen in het kistklassement, maar behaalde daar een mooie 2de plaats.

Eenmaal terug op Nederlandse bodem werd er traditioneel een borreltje gedaan bij de Juggle Juice bar en werden de avonturen gedeeld met vrienden, familie en wie het maar wilde horen. Na wat rust begint het ‘normale’ leven weer en zal er nagedacht worden over 2016. Want een ding is zeker, het team zal er alles aan doen om er volgend jaar weer bij te zijn.

Tekst: Martijn van Oort – Rallyfacts.nl