texture

Michel Kremer en Thomas du Bois weer thuis na crash in derde etappe

Voorafgaand aan deze Dakar Rally hadden Michel Kremer en Thomas du Bois een plan: geen gekke dingen doen en finishen. Met die mindset begonnen ze prima aan de rally tot de duinen in de derde etappe. Zij crashten en moesten met rugklachten naar het ziekenhuis. Inmiddels zijn zij thuis en gaat het, naar omstandigheden, goed met ze.

 

 

Michel denkt nog veel terug aan het moment. “Het ging eigenlijk prima, we reden op ons gemak en er leek geen wolkje aan de lucht. We moesten nog 7,5 kilometer door de duinen en plots staan we stil en hebben we allebei ontzettend veel pijn. We zijn meteen uit de auto gegaan en gaan liggen. Daarna werden we door de helikopter opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht, na verschillende scans mochten we naar huis. Dus we zijn zo snel mogelijk naar huis gevlogen.”

 

In het ziekenhuis en thuis heeft Michel de crash nog geanalyseerd. “We reden omhoog en waarschijnlijk hebben de achterwielen plots wat grip gekregen in het laatste stukje. Daardoor zijn we gelanceerd en kwamen we op de neus terecht. De auto heeft geen schade, er zit een deukje in de motorkap, maar dat is alles. En wij hebben zelf veel pijn aan onze rug en nog veel spierpijn.”

 

 

Michel en Thomas hebben nog geen data of beelden gezien. “Het Coronel Dakar Team is de volgende ochtend de auto gaan halen in de woestijn en hebben hem meteen naar Riyadh gebracht. Daar is morgen de rustdag, dus hopelijk kunnen ze dan nog wat gegevens uitlezen en achterhalen. Ik ben namelijk heel benieuwd of we daar nog iets uit kunnen halen.”

 

Thomas gaf in het ziekenhuisbed al aan dat het zijn laatste Dakar was, Michel is daar nog niet zeker over. “Laten we eerst dit maar eens verwerken en dan kijken we wel verder. Voor nu wil ik het team, de Dakar-organisatie en alle medici bedanken voor wat zij hebben gedaan voor ons. Maar ik wil ook zeker Thomas bedanken en beterschap wensen, zonder hem had ik het nooit gekund.”