texture

Opnieuw solide dag Tim en Tom Coronel: “Met verstand gereden”

NEOM – Het ‘rondje Neom’ is voor de broers Coronel prima verlopen. In de derde etappe van de Dakar Rally – een lus van ruim 400 kilometer rond Neom – bleef het duo opnieuw keurig uit de problemen.

Goed gemutst na twee vrijwel vlekkeloze dagen stapten Tim en Tom Coronel in de Beast 3.0 voor een pittige derde etappe. De navigatie bleek wederom een struikelblok voor veel equipes maar bijrijder Tom had de boel goed onder controle. Hij loodste zijn broer zonder noemenswaardige problemen over snelle paden, door de bergen en over de duinen. Uiteindelijk finishte het tweetal opnieuw in de top-30, waardoor de top-20 in het algemeen klassement langzaam maar zeker in zicht komt.

“We zijn eigenlijk heel rustig begonnen”, blikt Tom terug. “In het begin reden we constant in het stof waardoor we geen hand voor ogen zagen. Je kunt dan gewoon geen snelheid maken, dat risico is te groot. Links en rechts kwamen wat trucks voorbijvliegen maar die gasten zitten veel hoger en hebben dus beter zicht. Wij hebben gewoon met verstand gereden: geen schade, geen lekke banden, geen fouten. De laatste tien minuten gooide Tim nog even de beuk erin, dat ging helemaal nergens over. Maar we zeggen constant tegen elkaar: het is pas dag drie, we moeten nog negen dagen.”

“Inderdaad, nog negen te gaan. We zijn er nog lang niet”, voegt Tim toe. “Maar eerlijk is eerlijk: dit was weer een heerlijk dagje. De duinen op het einde waren echte slopers, zo zacht. Daar had de Beast het wel even lastig mee dus ik hoop dat niet alle duinen zo zijn, want dan hebben we nog wel wat te doen. Volgens mij is dit weer een mooi resultaat. We komen kruipend naar voren, precies zoals we van plan waren.”

Etappe 4: Neom – Al-‘Ula

453 kilometer special stage

Een dag vol zand en gravel, over het algemeen via goed begaanbare routes. De navigatie is echter listig en met een verkeerde keuze kan je in grote problemen komen. Ook de liefhebbers van mooie plaatjes komen vandaag aan hun trekken: de deelnemers passeren de tempels van Natabea.