texture

Pittige 11de etappe geen probleem voor Tim Coronel

San Juan 14 januari 2016 – Fesh-fesh, stenen en lange snelle paden dat waren de ingrediënten van de 11de etappe van La Rioja naar San Juan. Wederom een echte Dakar dag, die voor de motoren werd ingekort vanwege de hitte. Tim Coronel kende een prima dag en trotseerde alle elementen vandaag om uiteindelijk op een mooie 27ste plaats over de finish te komen. Met nog 2 dagen voor de boeg komt de finish van Dakar 2016 ernstig dichtbij, maar daar wil Coronel nog even niet aan denken.

SS11-CORONEL.4652


“Het was weer een echte Dakar etappe vandaag. Het was zwaar en heet maar mijn Buggy gaf wederom geen krimp vandaag en ik kon lekker door hobbelen”
, vertelt Tim na afloop van de etappe. “Ik heb eigenlijk de laatste drie dagen geen problemen en dat is lekker. Ik kan nu eindelijk laten zien wat de potentie van de Buggy is en dat voelt goed. Het lijkt er wel op dat des te zwaarder de etappe wordt des te beter mijn kindje het doet. Tijdens de etappe van gisteren liep het ook al heel lekker. Als de Buggy probleemloos is kan ik mij concentreren op het rijden en het navigeren in plaats van de hele etappe bezig te zijn met kleine dingetjes. Het zelfde geld voor mijn Maxxis banden. Het is niet normaal hoeveel deelnemers ik de afgelopen dagen heb gezien met lekke banden terwijl ik gewoon door kon rijden. Dat scheelt, zeker met deze hitte, enorm veel kracht want probeer maar eens met 40 graden een bandje te wisselen. Het enige wat ik gisteren had was een vastgelopen remklauw, maar die heb ik kunnen ontkoppelen voordat ik naar het bivak reed.”

 

Fesh-fesh en stenen
De etappe van vandaag was geen gemakkelijke. Er was vooral veel fesh-fesh en daar heeft Tim niet zoveel mee: “Pff de fesh-fesh op somige stukken echt zwaar. Dat zand is zo zacht, het lijkt wel cement en daar is geen doorkomen aan. Ik zag een hoop mensen worstelen of vast staan en toen ben ik maar naast het pad gaan rijden. Het is niet de meest comfortabele oplossing, maar ik heb het wel gered. Het was wel een afwisselende etappe met hele mooie droge riviertjes en dan weer lange rechte stukken met veel stenen en het scheelt enorm veel dat ik meer vooraan kan starten de afgelopen dagen. Het parcours is dan nog niet kapot gereden en dat merk je. Ik heb een heerlijke dag gehad en kijk alweer uit naar morgen.”

 

Tekst: Martijn van Oort   Foto: Willy Weyens