texture

Robert van Pelt blijft in de running voor een top drie plaats in het kistklassement van de Dakar Rally

Husqvarna-rijder Robert van Pelt blijft in de running voor een top drie plaats in het kistklassement van de Dakar Rally. De Ridderkerker had het zwaar in de eerste week en moest tot op het tandvlees om de etappes tot een goed einde te brengen. De rustdag kwam dan ook als geroepen voor van Pelt om zich opnieuw op te laden voor de tweede week.

rh170109-527

Op maandag liep de etappe van La Paz naar Uyuni. Echter door de vele regenval moest de organisatie de proef flink inkorten waardoor men uitkwam op een proef van 160 kilometer. Tevens was deze etappe de eerste dag van een marathonetappe, wat betekent dat de rijders s’avonds in het bivak geen assistentie hebben. Nu heeft Robert dat normaal ook niet zodat dit niets nieuws is voor hem!

Robert reed een bekeken proef en wist in de natte omstandigheden als 55stebinnen te komen. In het algemene klassement bezet hij de vijftigste plaats maar in het kistklassement staat hij vierde. Het verschil met de derde man is iets meer dan twintig minuten en met nog vijf dagen te gaan, is er dus nog van alles mogelijk.

De etappe van vandaag loopt van Uyuni naar Salta en is zo’n 900 kilometer lang. Hoelang de proef zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk omdat door de natte stukken, het traject regelmatig wordt aangepast. Wel wordt er op minder hoogte gereden zodat de extreme kou een stuk minder zal zijn dan in de voorgaande etappes!