texture

Robert van Pelt moet tot op het tandvlees

Robert van Pelt moet tot op het tandvlees
Nadat de dag niet helemaal probleemloos was begonnen omdat zijn grote licht het niet deed, maakte Robert een sterk begin in de proef. Lang reed hij rond de vijfendertigste plaats maar vanwege de hitte werd hij duizelig en raakte hij in paniek. ‘’Ik moest steeds denken aan mijn uitdroging van twee jaar geleden en had het moeilijk om geconcentreerd te blijven rijden. Omdat ik het tempo moest laten zakken, kwamen er verschillende rijders langs en finishte ik op de 47ste plaats. Ik baal hier wel van maar ik ben blij dat ik de finish heb gehaald!’’

Toen de Ridderkerker bij de finish aan kwam, viel hij van pure vermoeidheid van de motor. Snel kwam er medische assistentie ter plaatse en werd hij in een ijsbad gelegd om af te koelen. Het verkoelende water deed hem goed en na verloop van tijd kon hij op eigen kracht terug naar het bivak. ‘’Ik had echt even tijd nodig om weer bij te komen en zal vanavond pas laat alles klaar gaan maken omdat het dan een stuk koeler is. Ik heb een klein beetje schade aan de motor opgelopen maar dit is makkelijk te herstellen’’.

Na twee etappes staat Robert op een derde plaats in het kistenklassement en kijkt tegen een achterstand aan van 8 minuten en 25 seconden op de Argentijn Jose Julian Kovacs. Morgen loopt de derde etappe van San Miguel de Tucuman naar Jujuy en heeft een totale lengte van 780 kilometer waarvan 364 kilometer special stage is. ‘’In de komende dagen gaan we de hoogte in en ik ga ervoor om in deze omstandigheden wat van mijn achterstand af te kunnen knabbelen.’’

dakar2017_leg2_03_01_011