texture

Robert van Pelt terug hoogst geklasseerde Nederland in algemeen klassement

Husqvarna-rijder Robert van Pelt heeft een goede achtste etappe in de Dakar Rally gekend. De etappe liep van Uyuni naar Salta en kende opnieuw veel natte gedeeltes. Het was de tweede dag van de marathonetappe en omdat er in eerste instantie een afstand van zo’n 900 kilometer afgelegd moest worden, waarvan 462 kilometer proef was, leek dit een serieuze Dakardag te worden.

Ook op deze dag zorgde het slechte weer ervoor dat niet het hele traject afgelegd kon worden. Na de proef werd bekend dat de verbindingsroute naar het bivak onbegaanbaar was geworden door overstromingen en modderstromen. Dit had tot gevolg dat de organisatie voor nood ergens anders een bivak in moest richten.

Ondanks de wisselende weersomstandigheden kende Robert een goede dag en wist als 41ste over de finish te komen. Met dit goede resultaat is hij vier plaatsen gestegen in het klassement en staat nu op een 46ste plaats. Tevens is hij momenteel weer de hoogst geklasseerde Nederlander in het klassement. In het kistklassement bezet hij de vierde plaats en moet in de resterende drie dagen een achterstand van zestien minuten weg zien te werken om de rally uiteindelijk in de top drie af te kunnen sluiten.

De etappe van vandaag is afgelast! De normale doorgaande wegen zijn onbegaanbaar geworden door regen of een dikke laag modder. Hele dorpen staan blank door modderstromen. Zoals het er naar uitziet zal de etappe van morgen van Chilecito naar San Juan wel gewoon door gaan.

RH170109-532