texture

Rustige rustdag voor Tim en Tom Coronel

De rustdag van de Dakar Rally is wel eens onrustiger geweest voor Tim en Tom Coronel. In het bivak van Ha’il kunnen de broers en het team echter van relatieve rust genieten. Werk aan The Beastis er altijd, maar veel bijzonderheden zijn er niet, vertelt Tim. “Ik ben heel content.”

 

In voorgaande jaren wilde het wel gebeuren dat de halve auto opnieuw opgebouwd moest worden. Daarvan is nu geen sprake. “De jongens hebben alles onder controle”, vertelt Tim bij een kopje kippensoep. “Ik zie rust, ik zie passie en dat is wat ik graag zie. Ik heb me er ook bijna niet mee bemoeid. Ik check altijd even de slijtagedelen, vooral om te kunnen anticiperen, maar alles ziet er prachtig uit.”

 

 

Voor hemzelf was het zodoende ook een rustige dag. Tim kon uitslapen, op zijn gemak een kopje koffie drinken, zich bezig houden met zijn social media en zich voorbereiden op de tweede week van Dakar 2021, die begint met een marathonetappe.

 

 

“Ik ga met veel vertrouwen de tweede week in”, zegt hij. “We mogen iets meer snelheid opbouwen, maar we moeten vooral ook zorgen dat we zelf niet teveel snelheid inleveren door kleine akkefietjes. Als we kunnen zorgen dat we niet meer onnodig tijd verliezen en we kunnen profiteren van de fouten van anderen –want er gaan er vóór ons heus nog een heleboel uit –kunnen we nog best wat plaatsen winnen. Meer snelheid kan ook betekenen dat we niet te veel trucks voor ons hebben, want die maken het aanzienlijk lastiger rijden.”

 

 

Voor morgen zit erdat er nog niet in. Als Tim en Tom Coronel om 10.51 uur lokale tijd (8.51 in Nederland) The Beast aantrappen, zijn er al negen trucks voor hen begonnen aan de zevende etappe.