texture

Spannend momentje voor Tim en Tom Coronel

Ook in de vijfde etappe van de Dakar Rally 2022 eiste de woestijn zijn tol. Dat betekende onder meer dat Tim en Tom Coronel in het klassement doorschoven naar plaats 18, aangezien Carlos Sainz er tussenuit is gevallen na technische problemen. De broers Coronel daarentegen hadden opnieuw een prima dag, met de 26ste tijd na 395 kilometer.

 

 

 

Toch was er wel een momentje waarop het even helemaal mis dreigde te gaan, erkende Tom Coronel. “Een moment dat ik dacht ‘daar gaan we, nu is het over’. We gleden uit een bocht en klapten hard op een bult kamelengras. De auto werd gelanceerd. We hebben een sprong van zeker 15 meter gemaakt en landden op de neus. Het ging gelukkig net goed.”

 

Verder was het een goede etappe, vond Tom na afloop van de etappe, een lus ten noorden van de Saoedische hoofdstad Riyad. “We zijn twee keer eventjes aan het zoeken geweest, maar dat heeft niet meer dan een paar minuutjes gekost. We hebben een mooi tempo te pakken: veel sneller dan de afgelopen dagen. We hebben serieus gereden.”

 

 

Ook Tim was tevreden. “Het was een lekker ritje, met een hogere pace dan hiervoor. We beginnen alles echt goed aan te voelen en durven en kunnen daardoor ook meer. De Century geeft geen krimp en alles werkt. Ik ben zeer content.”

 

 

Die hogere snelheid en een beetje geluk zorgden dus voor een 26ste plaats, op 22 minuten van etappewinnaar Henk Lategan, en de fraaie 18de plek in het klassement. Morgen, de zesde etappe, rijden de auto’s en trucks de route die de motoren vandaag hadden, een lus van 348 kilometer ten zuiden van Riyad.