texture

SS3: Een etappe van uitersten voor Maxxis DakarTeam

Jujuy 5 januari 2016 – Na de lange dag van gisteren stond er op woensdag een relatief korte klassementsproef op het programma. De 3de etappe van Termas de Rio Hondo naar Jujuy werd ingekort en er bleef van de oorspronkelijke 314 kilometer maar 190 kilometer op snelheid over. Tim Coronel maakte een prima dag mee en, op een afgelopen band na kende hij geen problemen. Tom daarentegen kampte nog steeds met de problemen van de dag ervoor en had wat meer moeite om de finish te bereiken.

 

20160105: Juju-Argentina:

20160105: Juju-Argentina:

 

Na de zware dag van gisteren moesten Tim en Tom Coronel van achteruit het veld starten en dat maakt het rijden er niet gemakkelijker op. Toch wisten ze aan het begin van de klassementsproef veel tijd goed te maken en Tim kwam zelfs als 47ste langs het eerste waypoint op iets meer dan 6 minuten van de leider, Sebastien Loeb. Ook bij het 2de waypoint liet Tim een 47ste tijd noteren en dat terwijl hij vanaf plaats 104 gestart was. Tom maakte een minder goede dag mee en verloor na het eerste waypoint veel tijd. De problemen aan de Maxxis Dakar Buggy waren nog niet helemaal verholpen en ook het weer werd er niet beter op. De truck van het Hoondert Rally Team bracht Tom tot aan het laatste checkpoint en daar werd hem verteld dat het laatste stuk van de etappe was afgelast vanwege het slechte weer en de onbegaanbare paden.

 

We spraken Tim net na de finish: “Eindelijk een lekkere dag! Na alle ellende had ik dit wel even nodig. De Buggy hield zich goed vandaag en volgens mij was dat wel aan de tijden te zien. Het was een prachtige proef met veel ravijnen. Je moest je goed concentreren want voor je het weet lig je eraf en dan ga je een aantal meter de afgrond in. In het laatste gedeelte kwam ik in de fesj fesj terecht en daardoor liep mijn band van de velg. Hierdoor verloor ik wat tijd, maar dat was het dan ook. Ik heb heerlijk gereden vandaag!” Op de vraag waarom Tom nog niet aan de finish was antwoordde hij: “Tom schijnt nog wat problemen te hebben gehad en kon niet lekker meekomen. Volgens de laatste berichten hangt hij achter de truck van Adwin Hoondert en is hij onderweg naar de finish. Het is wel een etappe van uitersten. Ik baal enorm dat we Tom zijn Buggy nog niet helemaal op de rit hebben, maar we geven niet op. De monteurs hebben vanavond nog wat werk te doen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het euvel gaan verhelpen. Ik heb er zin in. Op naar de etappe van morgen!”

Tekst: Martijn van Oort – Rallyfacts.nl  Foto: Willy Weyens