texture

Stoffige 2de etappe Tim Coronel

Merzouga 18 april 2015 – Tim Coronel heeft vandaag een stoffig dagje meegemaakt tijdens de Libya Rally. Tim ging de 2de etappe sterk van start en lange tijd leek het erop dat hij als eerste Buggy over de streep zou komen, maar een zandstorm gooide roet in het eten. Coronel kwam uiteindelijk als 33ste algemeen en als 4de Buggy over de finish.

 

LR2015_20_04_1419

 

De 235 kilometer lange etappe van vandaag ging van Boudnib naar Merzouga en bracht de equipes naar de eerste duinen van de rally. Tim Coronel keek uit naar het vele zand en de duinen en ging goed van start:“De Buggy liep als een kanon en ik kon heerlijk mijn ding doen. De omgeving was fantastisch mooi en ik genoot van het rijden” Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar ineens zat Coronel midden in een heuse zandstorm: “Het was een gekke gebeurtenis. Ik dacht dit gaat wel over, maar het bleek een serieus stormpje te zijn. Ik zag echt geen hand voor ogen! Dat maakte het navigeren lastig en hierdoor ben ik een heel stuk verkeerd gereden. Toen de (zand)storm was gaan liggen kon ik de juiste weg weer vinden en wist ik de finish van de etappe te bereiken.”

Dat Tim een aantal plaatsen zakte in het klassement kon hem niet echt deren. “Ben je gek! Die verloren tijd halen we wel weer in. Dit is een hele goede test voor zowel de Buggy als de Maxxis banden en tot nu toe geven ze beiden geen krimp. Het enige nadeel vandaag was dat de Buggy zo laag is. Ik kwam net niet boven het zand uit”, eindigt Coronel breed lachend.

SS3 Merzouga – Mhamid
De 3de etappe brengt de equipes nog meer zand en duinen. De etappe begint met 40 kilometer duinen en gaat over in een oude Dakar route met een mooie mix van snelle paden, valleien, canyons en wederom duinen. De 312 kilometer lange special eindigt met een klim naar rotsachtige heuvels en een hobbelig einde richting finish.

 

Tekst: Martijn van Oort РRallyfacts.nl  Foto: Rallymaniacs