texture

Tim Coronel: “De finish komt in zicht”

Villa Carlos Paz 15 januari 2016 – Tim Coronel heeft ook de 12de etappe van San Juan naar Villa Carlos Paz tot een goed einde weten te brengen. De voorlaatste etappe was de langste van allemaal en bracht Coronel weer een stapje dichter bij het podium. Na meer dan zes en een half uur sturen kwam Tim als 37ste overall en 2de Nederlander over de streep.

 

20160115: Carlos-Paz-Argentina:

20160115: Carlos-Paz-Argentina:

 

Het was vroeg dag vandaag voor Tim Coronel. De 481 kilometer lange klassementsproef werd voorafgegaan door een een bijna even lange verbindingsroute dus tijd om uit te slapen was er niet. Het doel van vandaag was heelhuids aan de finish komen en geen onnodig risico nemen. Aan de tijden op de WP’s was niet te zien dat Coronel het heel rustig aan deed, want elke keer kwam Tim rond de 30ste plaats door. De tijden bleven stabiel wat aangaf dat Tim het prima naar zijn zin had op de soms verraderlijke bergpaden.

 

De finish komt in zicht
Zaterdag staat de laatste etappe op het programma en met een klassementsproef van 180 kilometer moet dat te doen zijn, of toch niet? “De laatste etappe stelt niet zoveel voor, maar je bent er pas als de vlag valt” Ik kan me nog wel een Dakar herinneren dat ik aangereden werd op de verbindingsetappe door de service truck van Robby Gordon. Gelukkig kon ik de schade repareren, maar het zal je gebeuren dat je met het zicht op de haven door zo iets stoms uitvalt. Ik ga morgen genieten van de laatste kilometers en geloof me ik neem echt geen risico meer. De finish komt in zicht en ik wil maar een ding en dat is het podium”, aldus Tim Coronel.

 

Tekst: Martijn van Oort    Foto: Willy Weyens