texture

Tim Coronel finisht Dakar 2016!

Rosario 16 januari 2016 – Tim Coronel heeft na twee zware weken zijn 6de Dakar finish binnen gesleept. De laatste etappe van Villa Carlos Paz naar Rosario was meer een formaliteit, maar dat hield niet in dat het gemakkelijk was. Tim kwam op plaats 45 binnen en wist zowel het solo als het Lightweight klassement op zijn naam te schrijven.

 

IMG_3217

 

De laatste etappe was een korte, maar de vele regen van de afgelopen dagen had het parcours omgetoverd tot een grote modderpoel. Tim begon rustig aan zijn laatste meters want de modder belemmerde zijn zicht aardig, maar eenmaal over de finish maakte dat niets meer uit. “Yes!! We did it! Wow, wat een lekker gevoel dit. Hier hebben we zo hard voor gewerkt”, aldus Tim net na de finish. “Wat een etappe trouwens zeg. Ik zit helemaal onder de modder. Het was aan het begin nog wel te doen, maar halverwege zag ik gewoon helemaal niets meer, dus toen dacht ik, het is goed zo. Ik ga de laatste kilometers genieten van de omgeving en het waaninnige publiek.”

 

Bloemetjes halen
Eenmaal een beetje bijgekomen vertelt Tim: “Ik ben zo blij! Het waren twee hectische weken en eigenlijk een hectisch jaar. Na twee maal de finish niet gezien te hebben wilde ik zo graag weer naar dat podium, maar belangrijker nog ik wilde zo graag laten zien dat deze Buggy het kan. We hebben de doelstelling helaas niet helemaal gehaald, want dat was om met twee Buggy’s aan de finish te staan, maar als dat niet lukt dan moet je het beste ervan maken en ik denk dat we dat gedaan hebben. Ik kijk nu al uit naar de rit naar het podium met al die uitzinnige mensen langs het parcours en als het goed is kunnen we daar zelfs nog bloemetjes halen, want volgens mij ben ik eerste geworden in het solo en lichtgewicht klassement. Ik wil graag iedereen enorm bedanken. Het team hier en in Nederland en natuurlijk onze relaties. Zonder jullie was het niet gelukt! Ik hoop dat iedereen een beetje genoten heeft want voor ons was het in ieder geval weer een mooi avontuur! En nu op naar het podium en vanavond een heerlijke warme douche en een koud biertje, dat heb ik wel nodig!

 

Tekst: Martijn van Oort – Rallyfacts.nl  Foto: Coronel Dakar Team