texture

Tim Coronel finisht Morocco Desert Challenge op een 5e plaats

Oujda 23 april 2017 – Na 7 mooie etappes heeft Tim Coronel vandaag de finish van de Morocco Desert Challenge bereikt. Coronel kende een prima week en vermaakte zich opperbest. Ondanks wat problemen met het navigeren finishte Tim de rally op een 5de plaats algemeen. Deze positie bereikte hij na de etappe van zaterdag al en tijdens de laatste etappe veranderde er niets meer aan de stand. De Maxxis Dakar Buggy gaf geen krimp wat aangeeft dat het Coronel Dakar Team de Buggy goed op orde heeft.

 

Tim kijkt terug op een mooie week in Marokko en als het aan had gelegen had het nog wel iets langer mogen duren: “Het was een topweek! Het is zo anders dan Dakar, waar je elke dag moet vechten om aan de finish te komen. Vooral de lange verbindingsetappes breken je daar op. Tijdens de Morocco Desert Challenge kom je over de finish en je rijdt het bivak in. Dat scheelt veel tijd en zeker veel slaap zodat je de volgende dag weer uitgerust aan de start staat.”, aldus een opgewekte Tim.

Niet alleen het ontbreken van de lange verbindingen was een pluspunt, maar ook de sfeer was goed en dat is iets waar Coronel wel van houdt: “Ik hou wel van gezelligheid en dat vind je hier zeker. Iedereen is hier met een doel en dat is de finish bereiken, maar zeker net zo belangrijk is het om het onderling goed met elkaar te kunnen vinden en dat is zeker gelukt.” Buiten de gezelligheid om was het natuurlijk zaak om de finish te bereiken en dat was soms nog wel eens lastig. “Het blijft natuurlijk een race en daarin wil je zo goed mogelijk presteren. Ik moet wel toegeven dat ik het navigeren inderdaad wel een beetje heb onderschat. Er waren meerdere deelnemers die hier moeite mee hadden en die zaten nog met z’n tweeën in de auto, maar uiteindelijk zijn we elke dag gewoon weer aangekomen. De Buggy heeft zich goed gehouden. Op een gaskabeltje en een bandje na geen centje pijn gehad en dat doet me goed. Ik heb tijdens Dakar ook geen noemenswaardige problemen gekend dus dat geeft wel aan dat we de Buggy’s hebben waar we ze hebben willen.”

Voorafgaand aan de Morocco Desert Challenge werd er al aangegeven dat de Buggy’s te koop staan. Coronel is na 8 jaar solo toe aan een nieuwe uitdaging: “Ja, wellicht is dit wel de laatste keer geweest dat ik met mijn kindje, want zo noem ik mijn Buggy, gereden heb. Het besef is er nog niet echt en als je ziet wat we in die jaren allemaal bereikt en meegemaakt hebben dan is dat niet niks. Ik denk dat de Buggy nu is zoals hij zijn moet en dat hebben wij ook wel laten zien denk ik. Na Dakar is er, bij wijze van spreken, een doekje overheen gehaald en zijn we naar Marokko vertrokken en je ziet het resultaat. De Maxxis Dakar Buggy is gemaakt voor de duinen en dat heeft hij hier ook weer laten zien, maar ook op zand, gravel en in de modder voelt hij zich prima thuis.”

De organisatie van de Morocco Desert Challenge heeft ook dit jaar weer een mooi parcours uitgezet en iedereen is er over te spreken. De variatie en de uitdagende proeven zorgde ervoor dat niemand zich hoefde te vervelen en dat zelfs de doorgewinterde Dakar equipes hun ogen weer uitkeken. “Het landschap is hier zo mooi en die duinen zijn perfect. Het was iedere dag weer een feest om te mogen rijden. Ik wil de organisatie en iedereen eromheen dan ook bedanken voor deze mooie week. Ik heb genoten en ga nu genieten van een koud biertje!”