texture

Tim Coronel gaat nieuwe overlevingsuitdaging aan in Expeditie Robinson 2019

HUIZEN – Als er iemand bekendstaat als overlever onder barre omstandigheden voor de sport, dan is het wel Tim Coronel – alias ‘Zandhaas’. Reden genoeg voor de 47-jarige autocoureur en ondernemer om mee te doen aan het nieuwste seizoen van het RTL-televisieprogramma Expeditie Robinson.

 

 

“Dit is zeker één van de drie mooiste uitdagingen die ik in m’n leven heb beleefd!”, vertelt Tim over zijn deelname aan de twintigste editie van Expeditie Robinson voor de Nederlandse televisie. Hij gaat daarin de strijd aan met negentien andere BN’ers op een onbewoond eiland op de Filipijnen, waar ze zowel moeten samenwerken om uitdagende proeven te overwinnen als bepalen wie er op bepaalde momenten in het spel afvalt.

 

Tim: “Het is een kwestie van je niet druk maken. Ik vind het hartstikke leuk om zo bezig te zijn met overleven.” Expeditie Robinson sluit voor hem naadloos aan bij zijn inmiddels traditiegetrouwe deelname aan de loodzware Dakar Rally, waar Tim in 2007 voor het eerst aan de start verscheen. “Het gevoel is heel erg vergelijkbaar met dat van Dakar. Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van improviseren en jezelf overeind houden. Alleen doen we dat nu niet met materiaal, maar met eten en andere deelnemers.”

 

Het spelprogramma vormt tevens een avontuurlijk ‘uitstapje’ naast het RTL-programma De Slechtste Chauffeur van Nederland, waarin Tim samen met tweelingbroer Tom poogt deelnemers te coachen achter het stuur. Tim: “De afgelopen periode was best moeilijk voor me, want het liefst wilde ik van de daken schreeuwen dat ik meedoe aan Expeditie Robinson. Maar ik vond het wel heel leuk dat juist Tom in diverse media genoemd werd als mogelijke deelnemer. Mispoes dus: ík zit erin!”

 

Expeditie Robinson wordt gekenmerkt door extreme uitdagingen en pionieren. Tim is daar altijd graag mee bezig – ook in het dagelijks leven met het Coronel Adventure indoor klimbos, de escape rooms en de indoor kartbaan in Huizen.

 

“Het is een mentale en fysieke uitdaging”, vervolgt Tim over zijn nieuwste avontuur op televisie. “Ik vind het juist wel mooi, de natuur daagt je uit in al haar elementen. Daar kan ik goed op focussen. Om de finale te bereiken, moet al het andere wijken en mag je nergens anders mee bezig zijn. Daarom is Expeditie Robinson mij op het lijf geschreven. Risico’s, wat zijn dat? Gewoon gas geven! Het gaat om uitdaging en plezier.”

 

Tim spoort iedereen aan om het nieuwe seizoen goed te volgen: “Je moet er gewoon voor gaan zitten en genieten. Ik zie het zelf als een levenservaring die ik iedereen gun en aanraad. Ik ben er heel trots op dat ik dit heb mogen meemaken.”

 

Volg Tim op social media!
Facebook
Twitter
Instagram

 

Expeditie Robinson 2019 is vanaf zondag 1 september te zien, om 20.00 uur op RTL 4. Dit seizoen duurt zestien weken en wordt gepresenteerd door Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver. Na elke aflevering wordt nagepraat in het programma Eilandpraat vanaf 21.30 uur op RTL 5 met presentator Luuk Ikink.