texture

Tim Coronel: Spierballen in Marokko

Boudnib 17 april 2015 – Tim Coronel is de eerste dag van de Libya Rally goed begonnen. Coronel reed met de Maxxis Dakar Buggy de in totaal 660 kilometer lange openingsetappe vrijwel probleemloos uit en finishte als 2de in het Buggy klassement en 12de algemeen. Een prima prestatie gezien halverwege de proef de stuurbekrachtiging wegviel. Coronel was erg onder de indruk van de eerste etappe en kijkt nu al uit naar morgen.

 

LR2015_22_04_1347

 

De eerste etappe voerde de deelnemers van Fez naar Boutnib en had alles in zich om de deelnemers even lekker wakker te schudden. Na een verbinding van 240 kilometer stond er een special van 450 kilometer op het programma waarin er meteen goed genavigeerd moest worden. “Het was een mooie, maar meteen ook een listige etappe. Op bepaalde punten moest je goed navigeren anders zat je direct verkeerd. Ik ben een keer verkeerd gereden, maar gelukkig zag ik een deelnemer de andere kant opgaan en kon ik aanhaken dit bleek uiteindelijk de juiste richting te zijn. Ik moet wel zeggen dat de etappe fantastisch mooi was. Heerlijke paden en mooie valleien werden afgewisseld met snelle stukken. Ik heb genoten. De Buggy hield zich goed en het was heerlijk om weer achter het stuur te zitten. Het enige puntje was dat de stuurbekrachtiging er mee ophield dus ik heb onderweg wat spierballen gekweekt, maar dat mocht de pret niet drukken”, aldus Coronel na afloop van de etappe.

Back to basic
Door de regenval waren sommige stukken erg nat en dat was niet bevordelijk voor het zicht, maar Coronel heeft daar voor de etappe van morgen al iets op gevonden: “Ik ga de voorruit uit de Buggy halen. Door het stof en het water had ik echt weinig zicht en zonder voorruit is dat probleem opgelost. Ik heb in 2010 ook zonder ruit gereden en dat ging prima, dus we gaan back to basic again, aldus de goedlachse Tim.

Etappe van morgen
De tweede etappe brengt de deelnemers van Boutnib naar Merzouga waar ze tegen het einde van de etappe
de eerste duinen tegenkomen. De route gaat richting het zuiden vlak langs de grens met Algerije. Goed navigeren is ook tijdens deze etappe een must. De etappe heeft geen verbinding en is 235 kilometer lang. De equipes rijden van bivak naar bivak.

Tekst: Martijn van Oort РRallyfacts.nl  Foto: Rallymaniacs