texture

Tim Coronel vindt uitdaging in Libya Rally

Huizen 10 april 2015 – Dakar 2015 is al even achter de rug en de Maxxis Dakar Buggy’s zijn inmiddels weer in Nederland, maar Tim Coronel heeft ondertussen niet stilgezeten. Op 16 april zal Coronel met zijn Maxxis Dakar Buggy afreizen naar Marokko om deel te nemen aan de Libya Rally. In zeven dagen tijd zal er 2400 kilometer afgelegd worden dwars door Marokko. Zand, duinen en ruig terrein staan er op het programma en dat is precies waar Coronel op zit te wachten.

 

LR2015_20_04_1636

 

 

Na de vroege uitval tijdens Dakar 2015 was Tim opzoek naar een nieuwe uitdaging. Tim vertelt: “De Buggy is beter dan ooit, alleen kwam dat er tijdens de afgelopen Dakar niet echt uit. De route was zwaar en zowel Tom als ik kende problemen, maar eigenlijk waren die problemen niet zo heel groot en daarom vind ik het jammer dat we de potentie van de Buggy niet echt hebben kunnen laten zien. De omstandigheden en het tijdstip van de Libya Rally hebben mij onder andere doen besluiten om daar te gaan rijden. Ik kan de aanpassingen aan de buggy mooi testen en mochten we tegen dingen aan lopen dan hebben we tijd genoeg om deze te verhelpen voor de komende Dakar. Verder wil ik natuurlijk genieten van de elementen, de natuur en mijn Buggy. De uitdaging ligt er en ik heb er enorm veel zin in”

Als Tim in Marokko aankomt is zijn tweelingbroer ook in de buurt. “Tom rijdt dat weekend zijn 2de WTCC race van het seizoen in Marrakech dus ja, dat was ook een reden om te gaan natuurlijk. Of we elkaar gaan zien is een tweede want Als Tom in Marrakech is ben ik aan de andere kant van Marokko.”

 

2400 kilometer in 7 dagen
De Libya werd oorspronkelijk gehouden in Libië, maar na de politieke problemen daar verhuisde de rally eerst naar Tunesië en sinds 2013 wordt Marokko aangedaan. In zeven dagen tijd wordt er 2400 kilometer afgelegd en het mooie is dat dit bijna allemaal racekilometers zijn. Geen lange verbindingsetappes, maar meteen vanuit het bivak de piste op. “De route lijkt mij fantastisch. Er zijn snelle stukken, technische gedeeltes, bergen en duinen en dat is perfect terrein voor zowel de Dakar Buggy als de Maxxis Banden. Ik kan niet wachten om van start te gaan,” aldus Coronel met een smile van oor tot oor. Tim zal met startnummer 406 aan de start verschijnen.

 

Route Libya Rally 2015
Donderdag 16 april Fez: technische & administratieve controle

Vrijdag 17 april Etappe 1: Fez – Boudnib (660 km)

Zaterdag 18 april Etappe 2: Boudnib – Merzouga (235 km)

Zondag 19 april Etappe 3: Merzouga – Mhamid (345 km)

Maandag 20 april Etappe 4: Mhamid – Mhamid (210 km)

Dinsdag 21 april Etappe 5: Mhamid – Tissint (370 km)

Woendag 22 april Etappe 6: Tissint – Ouarzazate (280 km)

Donderdag 23 april Etappe 7: Ouarzazate – Marrakech (290 km)

 

Tekst: Martijn van Oort – Rallyfacts.nl  Foto: Rallymaniacs