texture

Tim Coronel vliegt door de duinen!

Belen 11 januari 2016 – “In de duinen daar kan ik het verschil maken.” Dat zei Tim voorafgaand aan Dakar 2016, maar er waren dit jaar minder duinen dan de voorgaande jaren. Over het algemeen werd er gereden over snelle paden en vlaktes en daar komt de Buggy net te kort, maar vandaag was het dan zover. De machtige duinen van Fiambala stonden op het programma tijdens de 767 kilometer lange etappe van Salta naar Belen en Coronel liet zien dat zijn Buggy zich daar prima thuis voelde.

 

2016011: Belen-Argentina:

2016011: Belen-Argentina:

 

Het was niet alleen maar feest vandaag voor Coronel, want het eerste gedeelte van de klassementsproef ging over stoffige paden. “Ik heb het eerste gedeelte rustig aan moeten doen, want ik reed de hele tijd in het stof en dan zie je geen hand voor ogen. Even inhalen is er niet bij want je ziet niet wat er aankomt, maar ik heb de neutralisatie gehaald en in het 2de gedeelte ga ik vlammen,”aldus Coronel. Tim begon als 50ste aan het geneutraliseerde gedeelte en maakte zich klaar voor de laatste kilometers door de duinen.

 

Echte Dakar etappe
Tim was blij met de etappe van vandaag: “Dit was eindelijk weer een echte Dakar etappe. Aan het begin van de etappe zat ik een beetje vast door het stof, maar daarna kon ik heerlijk verder hobbelen. Na de neutralisatie heb ik mijn banden af laten lopen voor de duinen, dus toen durfde ik niet te hard te rijden, maar eenmaal in de duinen ging het als een speer. Ik kon een truck volgen die de gang er aardig in had zitten en dat schoot lekker op. Een maal uit de duinen kon ik hem voorbij. Het laatste gedeelte was weer een snel stuk, dus daar heb ik weer iets verloren, maar ik heb genoten vandaag! Ik kijk uit naar de komende dagen want mn kindje voelt zich prima thuis op dit terrein.”

Tekst: Martijn van Oort – Rallyfacts.nl   Foto: Willy Weyens