texture

Tim Coronel vliegt door de duinen tijdens etappe 4 – Etappe 5 ingekort

Merzouga 21 april 2017 – Tim Coronel heeft tijdens de 4de etappe van Oum Jrane naar Merzouga een prima prestatie neergezet door met zijn Maxxis Dakar Buggy als 5de binnen te komen. De 271,5 kilometer lange etappe van donderdag had alles in zich en Tim vermaakte zich opperbest. De start van de 5de etappe werd vanwege een zware zandstorm uitgesteld en later werd de etappe zelfs ingekort. De deelnemers gingen vandaag van start op CP1 en sloegen de duinen over vanwege het slechte zicht.

 

 

Etappe 4 Oum Jrane – Merzouga
Het begin van de etappe van donderdag was snel, maar tricky om te navigeren. Coronel kwam het eerste gedeelte goed door en ging op weg naar de vallei van M’Harec. Na door een mooie canyon gereden te zijn werd het navigeren weer lastig: “Het wordt een beetje eentonig, maar ook vandaag ben ik weer verdwaald”, lacht Tim. “Maar na wat zoeken ben ik er uiteindelijk wel gekomen. Het voordeel is dat ik niet de enige ben die verkeerd rijdt dus zo hou ik de schade beperkt. Het was echt een super stage! Veel afwisseling en een fantastisch mooie omgeving. We gingen van gravel naar zand en als kers op de taart de duinen bij Erg Chebbi. Wow wat is het toch heerlijk om met de Maxxis Dakar Buggy door de duinen te vliegen.”

Etappe 5 Merzouga – Merzouga
De 5de etappe zou een rondje Merzouga worden met mooie duinen net na de start, maar een hevige zandstorm gooide roet in het eten vanmorgen. Het zicht was te slecht en dus besloot de organisatie om de start van de etappe uit te stellen. Het leek even op te klaren, maar al snel bleek dat starten hier geen zin had. “Het was vanmorgen even balen. De zandstorm was hevig en we zagen echt geen hand voor ogen. Na even gewacht te hebben besloot de organisatie dat de start verplaats werd naar CP1. Voor mij dubbel balen, want dat betekende dat we de duinen over gingen slaan en daar had ik me, zeker na gisteren erg op verheugd. We zijn om de duinen heen naar CP1 gereden en vandaar gestart. Ondanks dat we de duinen mistte was het wederom een prachtige etappe. De Buggy hield zich goed op een gebroken gaskabel na, maar nadat ik die gemaakt had kon ik weer onderweg. Het rijden hier is echt een groot feest en ik hoop dat de storm morgen een beetje is gaan liggen, want dan staat er een etappe van ruim 400 kilometer op het menu.”

Op het moment van schrijven is de uitslag van de 5de etappe nog niet bekend. Tim staat na 4 etappes op een mooie 5de plaats in het auto/Buggy klassement. Of Coronel na vandaag deze positie nog in handen heeft weten we waarschijnlijk morgen pas.