texture

Tim Coronel vliegt door de duinen

Mhamid 19 april 2015 – Tim Coronel heeft zich tijdens de 3de etappe van Merzouga naar Mhamid prima vermaakt met de Maxxis Dakar Buggy. Coronel vloog door de duinen en kwam, ondanks een foutje, als 7de algemeen en als 2de in zijn klasse over de finish. In het algemeen klassement bezet Tim de 15de plaats.

 

LR2015_18_04_1052

 

De 3de etappe van Merzouga naar Mhamid was Tim Coronel op het lijf geschreven. De Maxxis Dakar Buggy vloog door de duinen en Tim maakte meteen een groot aantal plaatsen goed. Na de duinen ging het toch even mis voor Coronel: “Ik kwam de duinen uit en zat achter een andere deelnemer in het stof. Ik zag een bocht te laat en raakte met mijn achterkant een rots. Hierdoor brak er een bout van de achterophanging af. Het was een klassieke Dakarfout ik wilde net iets teveel”, aldus Coronel na afloop van etappe 3. Coronel wist het euvel te verhelpen en kon zijn weg weer vervolgen.

Na zijn oponthoud ging Tim er goed voor zitten en begon hij aan een inhaalrace. het tweede gedeelte van de etappe was bekend terrein voor Coronel: “Ik heb hier in 2007 ook gereden samen met Gaby in een Bowler en er waren wel wat punten van herkenning. Ik moet wel zeggen dat de Libya Rally een fantastisch mooie rally is. Niet te geloven hoe mooi het hier is. Het terrein is ook perfect voor de Buggy. De paden zijn hier niet kapot gereden door de trucks en dat scheelt enorm. Het laatste gedeelte van de etappe was snel, maar ik heb rustig aangedaan en geen risico’s genomen. Ik heb nu al zin in morgen!”

Etappe 4 – Mhamid – Mhamid
De 4de etappe is een rondje Mhamid van 230 kilometer. Ook tijdens deze etappe gaan de equipes weer de duinen in dus Tim kan zich nu alweer verheugen op een mooie dag, maar voordat ze de duinen bereiken moeten er eerst nog een aantal hobbelige en rotsachtige paden bedwongen worden. De etappe eindigt bij het bivak in Mhamid.

 

Tekst: Martijn van Oort РRallyfacts.nl  Foto: Rallymaniacs