texture

Tim en Tom Coronel finishen Dakar Rally 2019

LIMA – Tim en Tom Coronel hebben de finish van de Dakar Rally 2019 gehaald. Het tweetal mocht na een van de zwaarste edities uit de historie van de uithoudingsproef over het eindpodium in Lima.

 

 

Voor Tim en Tom Coronel verliep de Dakar wisselvallig. Enkele fantastisch goede dagen werden afgewisseld met mindere momenten. Eenmaal moest het tweetal in de woestijn overnachten en de laatste serieuze proef werd met een kromme voorwielophanging afgerond. Ondanks alle uitdagingen kwam de tweeling na 5.500 loodzware kilometers over de eindstreep. Ook de laatste dag was nog zeer pittig, zo vertelde Tim aan de finish: “Je zou verwachten dat het een rondje om de kerk zou zijn. Nou, dat was het dus helemaal niet. We vertrokken in omgekeerde volgorde van het klassement dus we reden vrij snel op kop. Dan heb je geen sporen om te volgen, dan moet je zelf de goede duintjes uitzoeken. Dat heeft ons heel wat energie gekost. Maar we hebben het gehaald!”

 

Tom vulde aan: “Dit was denk ik onze beste Dakar ooit. We hebben weinig echte problemen gehad, alle issues van vorig jaar zijn redelijk goed verholpen. Een paar keer konden we lekker vlammen dus de doelstellingen zijn aardig gehaald. Het enige wat niet gebeurd is: ik heb niet gereden. Dat was wel de bedoeling maar ik zat zo te genieten naast Tim dat we het zo gelaten hebben. Het voelde gewoon allemaal erg goed dus we besloten om niet te wisselen. Maar dat gaat volgend jaar zeker wel gebeuren!”

 

Tim kijkt met een goed gevoel terug op de twee weken durende beproeving in Zuid-Amerika: “Wat mij betreft een zeer, zeer, zeer geslaagde Dakar. Ik ben echt voldaan. De ‘Beast 2.0’ heeft zich keurig gehouden op de punten waaraan we gewerkt hebben. Nu nog een paar andere puntjes verbeteren. Op naar 3.0!” Tom sloot af: “Ik ben heel blij dat we dit met het team en de relaties toch weer voor elkaar hebben gekregen. Heel weinig auto’s hebben de finish gehaald maar wij zitten er wel gewoon weer bij. Dat zijn de belangrijke dingen.”