texture

Tim en Tom Coronel klaar voor tweede Dakar-week

AREQUIPA – Drie vlekkeloze etappes, een moeizame marathonetappe en een beroving van de persauto. Het was me het weekje wel voor Tim en Tom Coronel!

 

Het eerste deel van de Dakar Rally 2019 zit erop. De vijf loodzware etappes hebben al heel wat slachtoffers gemaakt. Tim en Tom kwamen de eerste dagen met de gloednieuwe ‘Beast 2.0’ verrassend goed door, zonder een centje pijn. De marathonetappe bleek ook voor de tweeling een kantelpunt. Er ontstonden wat betrouwbaarheidsproblemen maar die waren keer op keer zonder al te veel moeite op te lossen. Zo konden Tim en Tom met een goed gevoel terugblikken tijdens de rustdag.

 

“Eindelijk rustdag! Althans, zo noemen ze het maar in praktijk is iedereen op de rustdag drukker dan op een normale dag”, zei Tom lachend vanuit het bivak. “We hebben het beestje een goede servicebeurt gegeven. Er waren wat problemen met het bandenaflaatsysteem en de compressor. Dat is nu verholpen voor de tweede week. Ook het luchtfilter moest aangepakt worden door al dat fesh fesh. Man, wat is dat een vies spul. Maar het ziet er weer top uit voor de tweede week.”

 

Tim vulde aan: “En er zit weer een motorkap op. Die waren we kwijtgeraakt in de duinen. Nu ziet hij er weer spik en span uit. Het team heeft ongelofelijk hard gewerkt zodat wij er weer fris tegenaan kunnen voor de tweede week. Vooralsnog hebben we weinig echte problemen gekend. Alles gaat soepel en voorspoedig. Hier en daar een tegenslagje maar dat hoort bij Dakar. Ze proberen je echt te slopen, maar dan kennen ze de Coronels nog niet!”

 

Op zondag vindt de zesde etappe plaats. De deelnemers vertrekken vanuit Arequipa naar San Juan de Marcona over een route van 810 kilometer, waarvan 309 kilometer special stage.