texture

Tim en Tom Coronel op 75 procent door etappe 7

De zevende etappe van de Dakar Rally 2022 was niet de dag van Tim en Tom Coronel. Als gevolg van de pijnlijke rug van Tim konden de broers niet op volle snelheid door de 402 kilometer lange proef naar Al Dawadimi. Dat had tot gevolg dat ze met de 37ste tijd aan de finish kwamen, en in het klassement een paar plaatsen moesten inleveren.

 

 

“We stonden niet in racemodus vandaag”, bevestigt Tom Coronel vanaf de finish. “Tim heeft nog steeds last van zijn rug en is ongeveer 75 procent. Gewoonlijk is hij in de duinen juist heel goed, maar daar zijn we rustig – te rustig misschien – doorheen gereden. Bij elke compressie, dus als de auto in de vering zakt, hebben we kalm aan gedaan. Dan verlies je veel snelheid. Als met al heeft dat zeker een kwartier gekost, schat ik.”

 

 

En er zaten nogal wat duinen in de etappe, kleintjes in het begin en wat grotere iets verder in de proef. Helemaal aan het begin en op het eind waren het snelle pistes en wadi’s met stenen. Op één zo’n steen, al op 3 kilometer in de proef reden Tim en Tom de eerste lekke band van deze rally. “Het eerste tegenslagje deze rally. Iets te enthousiast gestart, of gewoon pech en een steen over het hoofd gezien”, vertelt Tom. “Het waren best veel stenen, verstopt onder een laagje zand, dus veel driften en glijden. Dus we schoten hier en daar ook een beetje door, maar de auto heeft het gewoon weer goed gehouden. Hij heeft geen krimp gegeven.”

 

 

Op de finish was de achterstand op de tijd van etappewinnaar Sébastien Loeb 42 minuten. In het klassement zakten Tim en Tom naar de negentiende plaats. “Dat is balen, maar het is wat het is”, weet Tom. “Gezondheid is natuurlijk het belangrijkste. Tim ligt vanavond weer bij de masseur, we hopen dat het iedere dag een beetje beter wordt.”