texture

Tim en Tom Coronel: van overnachten in de woestijn naar vlekkeloze etappe

SAN JUAN DE MARCONA – De broers Coronel hebben een heftige start van de tweede Dakar-week achter de rug.

 

 

Na de rustdag begon het tweetal vol hernieuwde energie aan de tweede week van ’s werelds zwaarste uithoudingsproef voor mens en machine. Het ging echter al voor de start van de proef fout. Op weg naar de start vloog de remleiding aan de achterzijde in brand. De tweeling merkte dat in eerste instantie niet op maar een rijder achter hen waarschuwde tijdig. Dankzij snel handelen kon het probleem verholpen worden.

 

Eenmaal van start ging het in de zware duinen al gauw helemaal mis. In de eerste kilometers ging het voor heel veel deelnemers fout. Zo ook voor Tim en Tom. Nog binnen de twintig kilometer dook het tweetal een enorm gat in. “Dat was een flinke klap waarbij de ophanging afbrak”, legde Tim uit. “We konden echt niet verder dus dat moest ter plekke gerepareerd worden. We hebben gewacht op de service van Boucou om de boel te verhelpen. Na heel wat uurtjes sleutelen konden we weer verder.” In de neutralisatie van de etappe stond het serviceteam van Coronel te wachten om de wagen verder op te knappen. “We hebben tot twee uur in de nacht gesleuteld”, vervolgde Tim. “Daarna zijn we verder gegaan om op tijd in het bivak aan te komen. We hebben nog even in het donker geprobeerd door de duinen te komen maar dat was niet te doen, dus we zijn een paar uurtjes gaan slapen. Om vijf uur werd het alweer licht dus konden we door. Eenmaal aangekomen in he bivak konden we direct door naar de start van etappe 7.”

 

Probleemloze zevende etappe

De proef van maandag ging daarentegen weer vlekkeloos: “We hebben een goede stage gehad, het liep erg lekker”, blikte Tom terug. “Geen problemen met de auto gehad, alleen een band die leegliep omdat het aflaatsysteem niet werkte dus die moesten we even wisselen. Dit was echt zo’n proef waar je het lekker naar je zin had. En Tim ging zó mooi door de duinen, dan is het echt genieten om naast hem te zitten. Wel moest ik hem nog even temmen: 25 kilometer voor het einde dacht hij dat het een sprintrace was en wilde nog even een wereldrecord neerzetten. Nou, dat is zeker gelukt!”, sloot hij lachend af.

 

Tim voegde toe: “Puur genieten. We hebben het heel erg naar ons zin gehad. We stonden een keer even vast maar gelukkig hoefden we niet te graven. Alles wat een dag eerder mis ging, ging nu weer goed. Dit soort dagen heb je soms even nodig in de Dakar.”

 

Op dinsdag rijdt de karavaan van San Juan de Marcona naar Pisco: een route van 576 kilometer waarvan 361 kilometer special stage