texture

Tim en Tom Coronel weer in de bewoonde wereld

Tim en Tom Coronel weer in de bewoonde wereld

 

Na enkele drijfnatte dagen is de Dakar-karavaan in colonne gearriveerd in La Paz, de hoofdstad van Bolivia. Daar vond op zondag de rustdag plaats, zodat de deelnemers even kunnen bijkomen en het materiaal weer op orde gebracht kan worden.

 

Voor Tom Coronel waren het zware dagen. Al vroeg in de etappe van zaterdag kende hij problemen met de koppeling en moest hij gesleept worden. Meerdere malen brak de sleepstang aan de voorzijde van de buggy af. Het weer werd ondertussen steeds slechter, met hevige regenval. Het parcours veranderde daardoor in een grote blubberpoel, met overal gestrande deelnemers. Ook zijn sleepmaatje Boucou reed zich vast toen hij probeerde andere deelnemers weer op weg te helpen.

 

Door het verslechterende weer en het vele oponthoud kon het bivak niet meer gehaald worden en moest de nacht in het slechte weer op de proef moest doorbrengen. Na een lange en koude nacht werd op zaterdag ruim een uur gelopen naar een truck van de organisatie voor water en een flinke dosis zuurstof. Om het nog wat erger te maken, begon het opnieuw te hagelen, regenen en onweren. Laat in de avond kwamen Tom en zijn snelle assistentie eindelijk aan in het bivak, waar Tim hen met een fles champagne onthaalde.

 

“Wat ben ik blij dat ik er weer ben”, aldus de opgeluchte Tom. “Ik heb weer iets te veel meegemaakt. Meerdere malen dat ik dat het echt klaar was, over en uit. Maar dit is wederom het bewijs dat je nooit moet opgeven, nooit! Modder, regen, hagel, onweer: we hebben het allemaal over ons heen gehad. Er stond een halve meter water in de buggy, het was ijskoud en ik ben doodop maar het is gelukt. Op naar de volgende etappe!

15978368_1273129166086147_1643759256_n

 

Tim arriveerde in de ingekorte etappe van vrijdag weliswaar op tijd bij het bivak, maar vanwege de erbarmelijke weersomstandigheden had de organisatie het kamp gesloten. Hij moest daardoor uren in de stromende regen wachten op de crew van het Coronel Dakar Team. Het weer was dusdanig slecht, dat de etappe van zaterdag werd geannuleerd. Met de karavaan reed hij mee naar La Paz, waar hij warm werd onthaald door de menigte: “Wat een enthousiasme hier, dat doet me goed. Dat hadden we wel even nodig na het avontuur van Tom! Ik ben ontzettend blij dat hij weer bij ons is en dat alles goed met hem gaat. We hebben toch heel wat uurtjes in spanning gezeten. Maar ja, dat is Dakar he!”