texture

Tim en Tom hadden wat meer liefde verwacht van de organisatie na de rustdag

Tijdens de zevende etappe van de Dakar Rally kwamen Tim en Tom Coronel alles tegen. Het was een zware proef op een afwisselend terrein met stenen en duinen, maar ook moeilijke navigatie. Onderweg maakten de broers geen fouten en finishten ze net in het licht. Tim had gedacht dat de organisatie een beetje lief zou zijn na de rustdag, maar dat was niet zo.

 

 

 

 

Tim en Tom waren blij dat ze aan de finish waren van opnieuw een zware etappe. “Ik had verwacht dat ze wel een beetje liever zouden zijn zo na de rustdag,” vertelt Tim. “Ze gingen er meteen weer vol gas in, maar ook de proef had weer alles. Duinen, stenen, navigatie en wadi’s. De navigatie was echt belangrijk en die was goed, anders waren we nog niet aan de finish. Dus daar zijn we blij mee en dat we weer een beetje naar voren komen.”

 

Aangezien de etappe lang was, had het team voor de zekerheid de Hella-lampen gemonteerd op de auto. “Die hebben we de laatste vijf minuutjes aangehad in de schemering,” aldus Tom. “We hadden ingeschat dat we misschien net in het donker binnen zouden komen, maar het ging goed. De navigatie was moeilijk en er zaten wat tricky puntjes in.”

 

 

Naast de moeilijke navigatie kwamen Tim en Tom ook nog door mooie duinen heen. “Het was een van de zwaarste etappes, na die 48-uurs stage. Ook met weer grote duinen. Maar we hebben geen problemen gehad, geen lekke banden en geen fouten gemaakt. Dus het was een zware maar goede dag voor ons.” Tim en Tom zijn doorgeschoven naar de 22e positie in het algemeen klassement.

 

De achtste etappe gaat van Al Duwadimi naar Ha’il met een lange proef die is verdeeld in twee delen. Het eerste gedeelte is 165 kilometer lang, dan volgt er een verbinding van 179 kilometer en het laatste gedeelte is nog 114 kilometer. De route is wederom afwisselend met zand, stenen en duinen.