texture

Tim en Tom met geknepen billen door derde etappe

Al na 7 kilometer reden Tim en Tom Coronel voor de eerste keer lek op de stenen, na 100 kilometer gebeurde dat nogmaals en waren zij door de reservebanden heen. Zij moesten daardoor ruim 330 kilometer voorzichtig rijden tijdens de derde etappe van de Dakar Rally. Kort voor de finish kwam er een motorrijder tegengesteld gereden en deze raakt de Century CR6, er is aardig wat schade en maar korte tijd om alles te repareren.

 

 

Het was wel een mooie etappe vond Tom. “Het was echt een gave proef. Er zaten een paar hele dikke duinen in, echt recht omhoog. We moesten een paar keer terug om even te draaien, want die haalden we niet in een keer. Het was een gevarieerd parcours en sommige duinen waren bijna niet te nemen, maar dat ging allemaal goed.”

 

 

Met nog 27 kilometer te gaan gebeurde er iets onverwachts, vertelde Tim. “Plots komt er een motorrijder tegengesteld en die klapt vol op de motorkap. We zijn meteen gestopt, maar hij voelde zich goed. Dat was wel even schrikken hoor, maar gelukkig is de motorrijder verder OK.”

 

De auto kwam niet ongeschonden uit de derde etappe. “Er was sowieso iets aan de achterkant bij de versnellingsbak, maar dat hebben de jongens al gerepareerd. Door de aanrijding met de motorrijder moeten we nog wel even aan de bak aan de voorkant. De voorruit is kapot en we hebben vandaag maar twee uurtjes de tijd om te werken. Het was dus echt een moeilijke dag vandaag.”

 

Morgen gaat de vierde etappe van de Dakar Rally van Al Salamiya naar Al Hofuf. Het wordt een lange dag met meer dan 330 kilometer aan verbinding en ook 299 kilometer op snelheid. De nadruk ligt voornamelijk op de navigatie tijdens de tweede helft van de marathonetappe.