texture

Tim en Tom onder de indruk van duinen terwijl zij Peterhansel helpende hand bieden

De zesde etappe van de Dakar Rally bedraagt 549 kilometer verdeeld over twee dagen, op de eerste dag hebben Tim en Tom Coronel daar meer dan de helft van afgelegd. De duinen waar zij doorheen moeten zijn groot, maar zij weten uit de problemen te blijven doordat slim rijden. Onderweg kwamen zij Stéphane Peterhansel tegen met problemen, Tim en Tom hebben geholpen door de handkrik uit te lenen waarna hij zijn weg kon vervolgen.

 

 

Tim en Tom waren vooral onder de indruk van de duinen. “Die duinen,” begint Tom. “Dit heb ik nog nooit gezien. Dit waren echt de heftigste duinen ooit. De mensen die hier morgen nog doorheen moeten, gaan het zwaar krijgen. We hebben redelijk op ons gemak gereden, we willen vooral uit de problemen blijven. Het is een lange etappe en het is nu al een mooie bende.”

 

 

Onderweg kwamen zij de Audi van veertienvoudig Dakar-winnaar Peterhansel tegen. “Hij had een probleem met het hydraulisch systeem van de auto en daardoor werkte de automatische krik niet. Hij moest zijn wiel wisselen, maar had geen handkrik bij zich. Wij hebben die wel aan boord van onze Century buggy en hebben die uitgeleend, daardoor kon hij verder. Peterhansel is nu in hetzelfde bivak als wij, mooi dat we elkaar zo kunnen helpen,” aldus Tim.

 

 

Morgen moeten Tim en Tom nog ruim 200 kilometer door de duinen heen. “We willen vooral geen problemen krijgen, dus vooral zo verder gaan. We hebben het naar ons zin!”