texture

Tim en Tom rijden met engelengeduld door het stof

De elfde etappe van Tim en Tom Coronel in de Dakar Rally werd gekenmerkt door stof. Zij moesten als 133e starten en hadden een groot aantal deelnemers voor zich die langzamer waren dan de broers. Met veel concentratie en geduld manoeuvreerden zij tussen het stof en de andere deelnemers door. De Century CR6 voelde goed aan en in de auto werden geen fouten gemaakt.

 

 

 

;

 

 

Stof, dat vat de dag in een woord samen. “We begonnen natuurlijk achteraan met zo’n 100 langzamere auto’s voor ons en daar zijn we er ook veel van tegengekomen,” vertelt Tom. “Het was eigenlijk constant in het stof rijden en geduld hebben. Je kunt niet zomaar inhalen, want we reden door valleien heen en veel paden met stenen, dus je komt er niet zo makkelijk naast. Het was dus een voor een inhalen en dat ging helemaal goed.”

 

 

De mannen hadden kleine oogjes aan de finish, dat kwam door de focus vertelde Tim. “Je bent zo geconcentreerd aan het rijden en door dat stof aan het kijken. We hebben echt engelengeduld gehad, dat zullen ze thuis niet geloven. Het was 6,5 uur met de helm op door het stof, dat heb ik nog niet eerder zo meegemaakt. Maar we hebben het lekker gehad.”

 

 

Morgen vindt de laatste etappe plaats, een loop rondom Yanbu van 174 kilometer. Waarvan een groot deel zand en tracks met stenen. Het is dus belangrijk om de focus te behouden tot de laatste kilometer.