texture

Tom Coronel finisht Dakar 2015

Met een hele korte laatste etappe sloot Tom Coronel Dakar 2015 af. Het slechte weer zorgde ervoor dat de proef onbegaanbaar was geworden en de organisatie besloot uiteindelijk om na 34 kilometer de proef te annuleren. Wat overbleef was de verbinding naar Buenos Aires waar het podium stond te wachten. Of toch niet?

 

PSG_1057

 

Na twee zware weken was het dan eindelijk zover. Het laatste ritje naar Buenos Aires en dan over het podium en feest, maar de organisatie stak daar een stokje voor. Nadat Tom aan het begin van de Dakar gediskwalificeerd werd is hij in beroep gegaan. Dat beroep ligt bij de Franse Autosportbond in Parijs en zolang er nog geen uitspraak is gedaan is er nog geen officiële uitslag en dat betekent dus ook dat de deelnemer niet over het podium mag rijden. Voor Tom Coronel natuurlijk een domper, maar dat maakt de prestatie niet minder mooi.

Tom Coronel: “De etappe van vandaag stelde qua afstand niet zoveel voor, maar het was echt niet te doen. De hele buggy was bedolven onder modder en het werd alleen maar erger. De etappe werd geneutraliseerd en we zijn over de weg naar Buenos Aires gereden. Niet normaal wat een fans daar stonden zeg. Omdat we in beroep gegaan zijn tegen de diskwalificatie mocht ik niet over het podium rijden. Een beetje vreemd vind ik het wel want ze laten je wel de hele rally uitrijden, maar regels zijn regels. Ik ben blij dat ik het gehaald heb en voor mijzelf is het een enorme overwinning. Ik wist dat het zwaar zou worden, maar zo zwaar? Ik wil graag ook iedereen bedanken, mijn sponsors, het hele team en familie, maar vooral ook mijn broer Tim die mij enorm gesteund heeft. Bedankt iedereen!”

Tom kan vanavond en morgen even bijkomen van zijn avontuur en dan is het weer tijd om naar huis te gaan. Dinsdagochtend land het hele Coronel Dakar Team by Super B weer op Schiphol.

 

Tekst: Martijn van Oort – Rallyfacts.nl  Foto: Willy Weyens