texture

Tom Coronel moet opgeven, Tim finisht zijn 100ste etappe

JuyJuy 6 januari 2016 – “Sorry Guys, I can’t fix it anymore! Dat waren de woorden vandaag van Tom Coronel vlak na de start van de 4de etappe. De problemen met zijn Buggy bleven aanhouden en zorgde ervoor dat hij de handdoek in de ring moest gooien. Vier dagen lang was het ploeteren voor Coronel, die overigen dit jaar wel elke dag in het bivak sliep. Een probleem met de brandstof toevoer van zijn Maxxis Dakar Buggy kon niet verholpen worden en zorgde voor veel oponthoud. Met de marathon etappe in het vooruitzicht zag Tom geen andere mogelijkheid dan te stoppen.

 

IMG_3158

 

Vandaag stond het eerste deel van de marathon etappe op het programma. 429 kilometer op snelheid en dan terug naar het bivak waar ze vandaan kwamen. Een verschil, de monteurs en het team zijn al naar het volgende bivak vertrokken. Als de equipes in het bivak komen gaan de voertuigen het parc ferme in en mag er niet meer gesleuteld worden. Ook moeten de equipes op eigen kracht het bivak bereiken en morgen ook weer verlaten. Voor Tom Coronel was dit onbegonnen werk: “Het team heeft hard gewerkt om de problemen met de Buggy te verhelpen, maar het mocht niet baten. Ik moet gewoon om de zoveel kilometer sleutelen aan de Buggy om hem weer aan het rijden te krijgen en dat kan en mag vanavond in het bivak niet. We mogen ook niet gesleept worden naar het bivak, dus als ik kom te staan heb ik geen enkele kans”, aldus een teleurgestelde Tom. Tom ging vandaag nog wel van start maar 25 kilometer later was het voorbij. De Buggy stopte ermee en Tom moest opgeven. “Ik baal als een stekker, maar helaas ook dat is Dakar.”

100ste etappe voor Tim Coronel

Er was gelukkig ook goed nieuws, want de problemen die Tim eerder had lijken zo goed als opgelost te zijn. Na een sterke 3de etappe wist Tim vandaag ook vrijwel probleemloos de finish te bereiken. Coronel liet prima tijden noteren en kwam als 64ste en 4de Nederlander over de finish en dat was mooi want het was een speciale dag voor hem. Tim reed vandaag zijn 100ste Dakar etappe en dat is toch een aardige mijlpaal. Vanavond kan hij op zijn gemak zijn roadbook klaar maken en op tijd gaan slapen, want er mag niet aan de Buggy gesleuteld worden. Morgen staat de 2de helft van de marathonetappe op het programma. Een etappe van 642 kilometer, waarvan 327 kilometer op snelheid.

 

Tekst: Martijn van Oort – Rallyfacts.nl  Foto: Alvin van Wunnik – Bubbel Media