texture

Top-25 voor Tim en Tom Coronel ondanks ‘Dukes of Hazzardje’

FIAMBALÁ – Tim en Tom Coronel hebben in de elfde etappe van de Dakar Rally 2018 hun beste resultaat tot nu toe neergezet. Onder snikhete en listige omstandigheden kwam het tweetal in de top-25 over de eindstreep. Zo werd het, na de unieke zege van Bernhard ten Brinke, een mooie dag voor de Nederlanders. Toch had er nog meer ingezeten, want de dag verliep niet geheel vlekkeloos. Desondanks overheerste na afloop de tevredenheid.

“Wat een hitte, niet normaal!”, blikte Tim terug op de dag. “Maar heerlijk dat we dit resultaat hebben behaald. Het zat er al langer in maar nu viel alles op de juiste plaats. En we hadden nog een stuk sneller kunnen zijn. Er was tweemaal een probleem met het bandenaflaatsysteem linksachter. Daardoor moesten we de auto uit. Dat was jammer, dat kostte toch een kwartiertje. Dus er zit nog meer in het vat. Dakar, jullie zijn nog niet van ons af!”

Toch ging het niet helemaal foutloos, erkende navigator Tom: “Het ging lekker in de woestijn maar Tim ging op een gegeven moment iets te hard een duintje af. Hij deed een echt ‘Dukes of Hazzardje’, tien punten voor de uitvoering! We landden mooi op de neus. Gelukkig konden we gewoon door. Wel was het bodywork aan de voorkant eraf. De Buggy is nu gewoon nog wat naakter dan hij al was. Maar een voordeel: de koeling aan de voorkant was geen enkel probleem meer! Excuses aan de sponsors met stickers op de neus, maar dat maken we wel weer goed”, zei hij lachend.