texture

Topprestatie voor ‘koele’ Coronel tijdens etappe 9

Belen 12 januari 2016 – Tim Coronel heeft tijdens de negende etappe van Belen naar Belen een fantastische prestatie neergezet met de Maxxis Dakar Buggy. Waar veel equipes vandaag in de problemen kwamen vanwege het parcours en de hitte, hield Tim het hoofd koel en zette een ijzersterke 16de tijd op de klokken op 44 minuten van de winnaar Carlos Sainz. De 16de plaats in het autoklassement is de tot nu toe hoogste notering met de Buggy ooit.

 

JG-20160109-008

 

Tim houdt het hoofd koel
De 9de etappe begon rommelig vandaag. Door de enorme hitte besloot de organisatie om de laatste 100 kilometer te schrappen, maar dat hield niet in dat het er gemakkelijker op werd. Het eerste gedeelte van de klassementsproef lag vol met scherpe stenen, waar je gemakkelijk op lek kon rijden, maar de Maxxis banden hielden het zoals altijd weer prima uit. Waar bijna iedereen oververhit raakte bleef Tim koel en dat had zo zijn reden: “De motorrijders moesten een koelvest aan van de organisatie en ik dacht, dat doe ik ook. Dat vest werkte perfect, want ik had nergens last van. Het scheelt echt heel erg als je de focus op het parcours kunt houden zonder na te denken over de hitte”, aldus een koele Coronel

 

Compleet bos meegenomen
Na het eerste waypoint was al duidelijk dat Tim de snelheid er goed in had zitten want hij kwam door op een 29ste plaats. In de duinen sloeg Coronel zijn slag, maar gemakkelijk was het zeker niet. “Het was echt een heftige etappe waar alles in zat. We gingen van de stenen naar de fesj fesj en via modderige rivierbeddingen naar de duinen, maar eigenlijk redelijk probleemloos. Ik heb alleen aan het begin even vast gestaan, maar gelukkig kwam Pascal de Baar langs en die trok mij snel uit de fesj fesj met zijn Mammoet truck. Ik kon mijn weg vervolgen en ik heb geprobeerd het fesj fesj verder zoveel mogelijk te ontwijken. Het enige nadeel daarvan was dat ik een compleet bos heb meegenomen in de Buggy”, lacht Coronel. Zelfs in de duinen had Tim het even lastig: “Het waren hele zachte verraderlijke duinen vandaag en ik begrijp wel dat veel auto’s het daar lastig hadden. De Maxxis Dakar Buggy is licht en in combinatie met mijn banden is het echt een genot om door de duinen te rijden en dat bleek ook wel toen ik aan de finish kwam. Ik moest even 3 keer knipperen met mijn ogen toen ik hoorde dat ik als 16de was gefinisht, ik bedoel het ging super, maar dit had ik niet verwacht. Ik ben blij dat ik het potentieel van de Buggy nu eens heb kunnen┬álaten zien en deze prestatie maakt de ellende van de eerste dagen meer dan goed.”