texture

Veel stof voor Tim en Tom in eerste etappe, maar de snelheid zat er goed in

De eerste etappe van de Dakar Rally was een goede om mee te beginnen voor Tim en Tom Coronel. Doordat zij best ver naar achteren moesten starten, reden zij in heel erg veel stof. De pace zat er echter wel goed in, dus daar halen de broers vertrouwen uit voor de rest van de rally. Zij finishten in het donker, waardoor het laatste uur volledig vertrouwd moest worden op de navigatie.

 

 


 

Onderweg hadden Tim en Tom een klapband. “Het was een lang recht stuk waar we vol gas, ongeveer 170 kilometer per uur, reden en terwijl we in de stempelzone inreden, hoorden we een pof. De achterband was geklapt, snel gewisseld en we konden weer door. Die klapband was misschien wel mijn fout, de banden stonden op 1.6 bar en aan het einde waren ze zelfs 2.6,” aldus Tom.

 

In het donker rijden is altijd spannend, vond Tim. “Het deed me wel weer denken, waarom moet het donker worden? Je hebt altijd wel een beetje angst in het donker in de woestijn. Maar het was echt fantastisch hoe Tom daar doorheen navigeerde. De auto’s achter ons reden continu verkeerd, maar wij niet dus dat was echt tof. Eigenlijk is het wel bizar dat Tom de weg nog vond, dat zou mij nooit gelukt zijn. Maar ja, daarom navigeert hij ook.”

 

 

De Century CR6 hield zich goed tijdens de eerste etappe. “De auto voelde lekker aan en er was verder niets aan de hand,” licht Tom toe. “Dag 1, been there, done that, afgevinkt!” De tweede etappe gaat van Al Henakiyah naar Al Duwadimi waarvan de eerste 30 kilometer bestaan uit duinen. Het belooft een lange dag te worden met een proef van 463 kilometer lang.