texture

Voorbereiding Coronel Dakar Team in volle gang

De monteurs van het Coronel Dakar Team draaien overuren want met nog een paar maanden voor de start van Le Dakar 2016 komt de deadline om de buggy’s klaar te krijgen steeds dichterbij. Na een bewogen jaar wil Tim Coronel niets aan het toeval overlaten en hebben de Buggy’s een aardige metamorfose ondergaan. Tim Coronel blikt terug op het afgelopen jaar en de voorbereidingen op een nieuw avontuur.

 

IMG_2816

 

We treffen Tim Coronel in de werkplaats van het Coronel Dakar Team in Eemnes waar hij bijna dagelijks te vinden is. Als we hem vragen hoe hij terugkijkt op Dakar 2015 vertrekt zijn gezicht toch een beetje: “Het is natuurlijk enorm balen dat je na een jaar hard werken al na 2 etappes uitvalt, maar het blijft een mechanische sport en soms heb je het niet zelf in de hand. Het voordeel was dat Tom nog reed en ik mijzelf daarop kon concentreren. Ik kan je vertellen dat ik daar mijn handen vol aan had.”

 

Libya Rally goede test
Na Dakar besloot Tim om zich in te schrijven voor de Libya Rally en dat deed hij niet zonder reden: “Ik had het gevoel dat ik wat miste na mijn korte Dakaravontuur. Daar kwam bij dat we bezig waren om de Buggy op een aantal punten te verbeteren en de Libya Rally was een mooie test. Ik heb echt genoten en heb vooral mezelf en de relaties laten zien dat ik het nog kon. Dat klinkt misschien raar maar zo voelde het wel. We hebben tijdens de Libya Rally veel nieuwe dingen kunnen testen waardoor de Buggy er nog beter voor staat dan begin dit jaar.”

 

Buggy’s aangepast
Na de test gingen de voorbereidingen voor Dakar 2016 volgas door: “We zijn eigenlijk het hele jaar bezig om de Buggy’s te krijgen waar we ze willen hebben. Er zijn wederom veel aanpassingen gedaan en ze zijn weer een beetje lichter geworden. De problemen die we tijdens Dakar 2015 ondervonden hebben we aangepakt en verbeterd waar mogelijk. Nu is het zaak om de Buggy’s optijd klaar te krijgen voordat ze in november op de boot naar Argentinië gaan, maar dat gaat zeker lukken!

 

Promo
Naast het werken aan de Buggy’s is Coronel ook druk met veel promotionele dingen rondom het team: “Ik ben bijna dagelijks onderweg met de demo Buggy om demonstraties te verzorgen voor onze relaties. Zo staan we de ene dag voor de deur bij een vestiging van een van onze relaties en de volgende dag doen we een demo op het Circuit van Assen. Het is elke dag anders en daar hou ik van. Ik verveel me geen minuut! Buiten dat hebben we vorige maand voor onze relaties de premiere gehad van de documentaire Dakar I Love it, I hate it en dat was te gek. De documentaire werd in 3 zalen tegelijk gedraaid en zal in december op RTL 7 uitgezonden worden. 

 

Zin in Dakar!
Ondanks de drukke activiteiten is Coronel er zeker van dat alles op tijd klaar is voor de Pre-Proloog en de verscheping naar Argentinië: “Het is elk jaar weer spannend of alles op tijd klaar is, maar op de een of andere manier krijgen we het toch elke keer weer voor elkaar. De laatste weken voordat de Buggy’s verscheept worden zijn altijd druk of je nou vroeg of laat begint. Ik denk dat we er dit jaar meer dan klaar voor zijn en ik kan niet wachten totdat het januari is. Wij hebben er zin in!”