texture

Werkplaats update

Graag willen wij jullie een kijkje geven in onze “werkplaats”. Wat gebeurt er zoal in onze werkplaats voor en na Dakar.

Nu we Dakar 2019/2020 hebben gehad en de Beast 3.0, de vrachtwagen met container en de Dodge weer terug zijn in de werkplaats, zijn we begonnen met alles leeg te halen, op te ruimen en schoon te maken.

En als we zeggen alles, bedoelen we ook echt alles, van gereedschap, de onderdelen, spareparts, banden, extra bodywork, spuitbussen verf, remmenreiniger van kabels tot bouten, de tenten en luchtbedden en ga zo maar door teveel om allemaal te benoemen maar je kan het bijna zo gek niet bedenken of het gaat mee naar Dakar. Want we willen uiteraard niets aan het toeval overlaten door het niet bij ons te hebben.

En echt alles zit onder het stof……

Na het leeghalen van de Dodge en een klein deel van de container (middenpad) is het grote schoonmaken al deels begonnen en zijn we aan het bekijken wat er qua gereedschap gesneuveld is en wat moet worden vervangen of wat we missen en weer moet worden aangevuld. Dit geldt ook voor alle spareparts en extra onderdelen maar die kisten moeten nog allemaal uit de container gehaald worden. Laten we het zo zeggen we zijn lekker bezig, de Dodge is leeg maar de container nog lang niet…

Daarnaast wordt de Beast 3.0 deels gedemonteerd, en weer op die punten opnieuw opgebouwd zodat de aanpassingen en nieuwe ideeën die de mannen “monteurs” en “Tim & Tom” tijdens de Dakar hebben bedacht kunnen worden gemaakt en worden aangepast. Want de versie Beast 3.0 heeft zich super gehouden en het heel goed gedaan maar er is altijd nog ruimte voor verbetering! Want er zijn alweer zat nieuwe ideeën voor de Beast 4.0.

Zodra alle aanpassingen aan de Beast 3.0 gedaan zijn en de Beast 4.0 ideeën en aanpassingen er op zitten gaat het echte demonteren beginnen en gaat de Beast ook echt helemaal uit elkaar. Dus daar zijn we voorlopig nog wel druk mee bezig.

Alle werkzaamheden worden door het Coronel Dakar Team zelf gedaan, want Tim & Tom hebben in de loop der jaren een super team om hun heen verzameld met veel kennis en kunde en enthousiasme die naast hun reguliere werk/baan vrijwillig meewerken aan de verbeterde/nieuwe versie van de Beast en alles wat daarbij komt kijken

Dit doen we in ieder geval twee keer in de week te weten op de dinsdagavond en de donderdagavond. We komen dan met z’n allen vanuit ons werk door naar de werkplaats en eten dan gezamenlijk boven de werkplaats. Soms laten we wat aanrukken qua eten en bestellen we wat en de andere keer is het een magnetron maaltijd. Na het eten kletsen we nog even bij en gaan dan vervolgens naar beneden en aan de slag.

In de werkplaats hangt er een whiteboard met de klussen die tot zover gedaan moeten worden en wie er aan die desbetreffende klus gekoppeld is. Hierdoor weet ook iedereen welke klussen er moeten worden geklaard en wie daar mee bezig zijn. Zodra er een klus af is wordt deze van het bord geveegd en is er ruimte voor een andere klus.

En zo zijn we nu al druk met de voorbereidingen en het bouwen aan de nog betere versie van de Beast. Ik zal jullie natuurlijk op de hoogte houden van (bijna) alles wat we hier doen zodat jullie het hele jaar ook een beetje mee krijgen wat wij allemaal doen om te zorgen dat ook Dakar 2020/2021 een groot succes wordt! Wordt vervolgd………..