texture

9de etappe ware krachtmeting Tom Coronel

Tom Coronel heeft ook de 9e etappe van de Dakar-rally op eigen kracht uitgereden. De route van Iquique naar Calama begon voorspoedig voor Tom. Hij reed snel en won ruim 20 plaatsen. Na ongeveer 200 kilometer ging het lampje van z’n dynamo branden en zakte het voltage van zijn Maxxis Dakar-buggy. Uit voorzorg besloot Tom de dynamo vervangen, maar ook deze werkte niet goed. Doordat de belt er steeds van af liep verloor hij veel tijd. Dit wist hij op te lossen door hem iets minder strak te zetten en hij kon weer verder rijden.

 

SS9.CORONEL.1829

 

“Een paar kilometer verder rook ik koelvloeistof, het reservoir was afgebroken. Dat heb ik provisorisch gerepareerd en ik kon dus weer door. Doordat ik tijd was verloren moest ik de laatste kilometers in het donker rijden, maar ik wilde niet nog een nacht in de woestijn blijven. Ik ben rustig naar de finish gereden en heb het weer gehaald”, aldus Coronel.

De tiende etappe leidt van Calama naar Salta. De verbinding door het Andesgebergte brengt iedereen weer terug naar Argentinië waar een zware special stage de rijders opwacht. De special stage start op 3.600 meter hoogte met een klim naar 4.500 meter. Dit zorgt voor zware omstandigheden voor zowel de rijders als hun voertuigen.  Er volgt een technisch en moeilijk gedeelte wat veel vergt van de deelnemers dus het wordt wederom een zware dag.

 

Tekst: Denise Slotman  Foto: