texture

Buggy’s zijn gekeurd, Dakar 2016 kan beginnen!

Buenos Aires 1 januari 2016 – Na een kort nachtje stond het Maxxis Dakar team vanmorgen vroeg klaar voor de laatste hobbel voor de start van Dakar 2016, de technische keuring. Om 8:00 uur werden de laatste administratieve checks gedaan en werden de beide Buggy’s gekeurd. Het hele team kreeg de benodigde stempels en ook de Buggy’s kregen de felbegeerde sticker. Na afloop van de keuring werden de auto’s in het parc ferme geplaatst waar ze tot aan de start van de podiumceremonie niet meer aangeraakt mogen worden. Het team kan vandaag nog even genieten van een dagje rust voordat morgen het geweld echt losbarst.

IMG_3125

 

Na aankomst in Buenos Aires werden de Buggy’s opgehaald uit de haven en werd het eerst bivak opgebouwd. Tijdens de rit naar het bivak voelde Tom dat er iets niet goed zat bij zijn buggy en de monteurs namen zijn machine grondig onderhanden. Een onwillige koppeling bleek het probleem te zijn en deze werd uit voorzorg vervangen. Ook Tim zijn Buggy werd grondig nagekeken en buiten het euvel met Tom zijn koppeling om werd er niets bijzonders gevonden. De navigatie apparatuur en de sentinel werden ingebouwd en de Buggy’s waren klaar voor de keuring.

 

Tim Coronel legt uit dat de keuring eigenlijk een hele saaie bedoening is: “De Buggy’s zijn in Nederland eigenlijk al voorgekeurd en het gaat hier om de laatste checks. Het is vooral een administratieve check en overal krijg je een stempel. Aan het einde van de checks heb je een boekje vol met stempels en dan is het wachten op de belangrijke sticker op de Buggy’s. We ¬†waren ook dit jaar weer goed voorbereid dus het was eigenlijk een formaliteit, maar we zijn altijd weer blij dat de sticker er op zit en we kunnen starten.”

 

Ook Tom is blij dat de keuring erop zit en kijkt uit naar de start en de podium ceremonie van zaterdag: “Het is altijd een lekker gevoel als alles klopt en achter de rug is. We hadden nog een klein euvel met de koppeling, maar gelukkig merkte ik dat al tijdens de rit naar het bivak. De monteurs hebben de koppeling vervangen en nu loopt hij weer als een zonnetje. De Buggy’s staan in het parc ferme en wij gaan vandaag maar een beetje de stad verkennen en voorbereiden. Morgen is het tijd voor de podiumceremonie en daarna kunnen we even los tijdens de proloog. Zondag gaat het dan echt gebeuren. Wij zijn er klaar voor!”

 

Tekst: Martijn van Oort РRallyfacts.nl  Foto: Coronel Dakar Team