texture

Dakar 2024 voelt weer als thuiskomen voor Tim en Tom Coronel

De afgelopen twee dagen stonden voor Tim en Tom Coronel in het teken van de laatste voorbereidingen op de start van de Dakar Rally. De test met de Century CR6 ging goed en ook de keuringen werden zonder problemen afgerond. Morgen start de rally met een proloog en daar willen Tim en Tom er goed bijzitten.

 

 

 

Tijdens die eerste twee dagen was er tijd om de puntjes op de i te zetten voor het Coronel Dakar Team. “We hebben natuurlijk al wat kleine dingetjes aan kunnen passen aan de auto. Hij voelde echt weer belachelijk goed en ook Tom zat er meteen weer goed in. Dus dat voelde echt als thuiskomen, want het voelde heel normaal eigenlijk,” aldus Tim. “Nu is het een kwestie van afwachten, alles staat keurig klaar voor morgen. De administratieve en technische checks zijn ook gedaan, dat blijft altijd even spannend terwijl je weet dat het goed is.”

 

 

Ook de vibe binnen het team is goed. “Ik zie alleen maar glimlachen bij de monteurs, maar ook bij Michel en Thomas en natuurlijk bij Tom. Ik ben dus heel tevreden met wat hier staat, met heel veel dank aan onze relaties. We staan hier gewoon tussen de grote fabrieksteams en dat voelt heel speciaal.”

 

 

Morgen staat er een korte proloog op het programma. Tom wil er vol voor gaan in de warming up voor de Dakar Rally: “Het is eigenlijk een soort kwalificatierun, van 28 kilometer. Dus we maken de auto zo licht mogelijk en zorgen ervoor dat we er goed bij staan. De twee dagen daarna worden belangrijk en zijn lang. Dan wil je niet te ver naar achteren zitten, want daarmee verlies je meteen veel tijd. Dus we gaan er lekker voor en hebben er heel veel zin in. We willen graag dat allebei de auto’s de finish halen.”