texture

Etappezege voor Tim Coronel in Libya Rally

Mhamid 20 april 2015 – Tim Coronel heeft vandaag de 4de etappe van de Libya Rally op zijn naam geschreven. Na een aantal keren goed voorin gezeten te hebben vielen tijdens de etappe van vandaag alle puzzelstukjes op zijn plaats. De Maxxis Dakar Buggy gaf geen klap verkeerd en ook Coronel reed foutloos. Door de overwinning van vandaag steeg Coronel naar een 6de plaats in het algemeen klassement.

 

LR2015_20_04_1422

 

De vierde etappe was een rondje om Mhamid, maar viel zeker niet te onderschatten. Duinen, zand en snelle stukken wisselden elkaar af en dat maakte de etappe listig. Coronel ging goed van start en wist zich snel naar voren te werken, maar voorin het veld rijden heeft ook zijn nadelen aldus Coronel: “Het ging vandaag super. De Buggy liep goed en ik vloog weer door het zand en de duinen. Ik kwam steeds verder voorin het veld te rijden en dan zijn er geen sporen meer die je kunnen helpen met navigeren. je bent helemaal op jezelf aangewezen en zeker bij Lac Iriki leek het alsof je alleen op de wereld was. Wat een uitgestrekte lege vlakte is dat zeg! Ondanks dat wist ik de juiste route te vinden en kwam ik bij de finish aan als allereerste auto! Het was nog wel even spannend want de Buggy begon vlak voor de finish te sputteren wat inhield dat de benzine echt bijna op was. Morgen de tank maar iets meer vullen dus”, aldus een vrolijke Coronel na afloop van de etappe.

De overwinning van vandaag maakte wel even wat emoties los bij Coronel: “Het is eindelijk loon naar werken. Wat een hoop mensen niet beseffen is dat we een heel jaar lang met een heleboel mensen naar Dakar 2015 hebben toegewerkt en als je dan al heel snel uitvalt baal je als een stekker. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor iedereen die keihard heeft gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Het meest frustrerende is dat je weet dat Maxxis Dakar Buggy de potentie heeft om hoog te scoren en misschien zelfs wel een dagsucces te behalen, maar dat het er maar niet uitkomt. Vandaag heb ik laten zien dat de Buggy onder de juiste omstandigheden wel zeker de potentie heeft om een Dakar-waardige etappe te winnen en dat doet mij erg goed.”

 

Etappe 5 Mhamid – Tissint
Veel tijd om te genieten van zijn dagzege heeft Tim niet want morgen staat er weer een uitdagende etappe op het programma. De 5de etappe brengt de equipes van Mhamid naar Tissint en is in totaal 462 kilometer lang. Het eerste gedeelte is dezelfde route als vandaag en ook nu zal het indrukwekkende Lac Irriki weer gepasseerd worden en zullen de duinen van Chegaga voor een uitdaging gaan zorgen.

 

Tekst: Martijn van Oort РRallyfacts.nl  Foto: Rallymaniacs