texture

Goede dag voor Tim en Tom Coronel!

SAN JUAN DE MARCONA – Na het nachtelijke avontuur tijdens de derde etappe hebben Tim en Tom Coronel een vrijwel probleemloze vierde proef achter de rug. Het duo reed zich weliswaar tweemaal vast in de mulle zandduinen, maar de rest van de etappe verliep soepel. Daardoor meldde de tweeling zich mooi op tijd in het bivak, waar ze weer even kunnen bijtanken na de hectische eerste dagen.

 

 

 

Het waren een paar pittige dagen voor de gebroeders Coronel. In etappe 3 speelden de problemen met de temperatuurhuishouding van de brute Jefferies Buggy weer op, waardoor het tweetal veel tijd verspeelde. Zoveel tijd zelfs, dat er niets anders op zat dan te overnachten in de woestijn. Bij het krieken van de dag stapten Tim en Tom weer in de cockpit om de laatste veertig kilometer richting finish af te leggen. Daarna volgde nog een verbinding van 200 kilometer. Eenmaal in het bivak gearriveerd, kon de tweeling weinig meer dan even wat pasta eten, de kop onder de koude kraan en toen ging etappe 4 alweer van start.

 

“Dat waren even wat heftige dagen!”, zei Tim lachend na de finish van de vierde proef. “Gelukkig hebben we vandaag een lekker dagje gehad, alles ging goed. De auto liep lekker, de problemen met de temperatuur lijken verholpen. De jongens van het team hebben keihard gewerkt en dat betaalt zich nu uit. Zo’n goede proef is wel even lekker hoor, dat konden we wel gebruiken!”

 

Tom voegde toe: “Die nacht in de woestijn was natuurlijk niet helemaal gepland. Het is niet anders. Het is niet helemaal de start die we hadden verwacht maar een Coronel geeft niet zo snel op. We doen nog volop mee. Bij de auto gaat het om details, het zijn steeds kleine problemen. Er is nog niets vervangen, dus de basis is hartstikke goed. Zo’n soepele dag is wel even lekker, nu even bijtanken en dan morgen weer fris op pad. Ik ga naar bed, doei-doei!”

 

 

Etappe 5

Verbinding > 665 km – Special > 267 km

 

De auto’s en trucks rijden een andere route dan de motoren en quads. De auto’s duiken als eerste de duinen van Tanaka in, met zandhopen van monstrueuze hoogten. Daarna volgt een lange verbinding richting Arequipa, dus de nodige deelnemers zullen pas laat in het bivak arriveren.