texture

Klassewinst voor Coronel tijdens Libya Rally

Marrakech 23 april 2015 – Tim Coronel kan terugkijken op een geslaagde Libya Rally. Na 7 etappes en 2400 kilometer aan zand, duinen en gravel kwam Coronel met de Maxxis Dakar Buggy als winnaar in zijn klasse over de finish. In het overall klassement wist tim de 7de plaats veilig te stellen.

 

Finish_36

 

De laatste etappe was een relatief korte, maar het was zeker geen gemakkelijke. Vooral de juiste route vinden bleek voor een groot aantal deelnemers lastig. Ook Coronel ging aan het begin van de special de fout in. “De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze wel eens, maar dat gold voor de etappe van vandaag zeker. Bij kilometer 43 ging het mis. Ik pakte een verkeerde route en kwam daar pas later achter. Ik moest dat hele stuk weer terug rijden, maar uiteindelijk wist ik de juiste route weer te vinden. Ik was gelukkig niet de enige die daar verkeerd gereden was”, aldus Coronel na afloop van de etappe.

Coronel besloot om de rest van de etappe rustig aan te doen en nog even te genieten van het mooie parcours: “je hebt de neiging om elke etappe hard te willen gaan, maar eigenlijk viel er niets meer te halen in het klassement. Ik besloot me te concentreren op de route om zo de Buggy heelhuids aan de finish te brengen. De ontlading bij de finish was groot. Ik was blij dat ik het gehaald had en tegelijkertijd trots op iedereen die het mogelijk gemaakt heeft om hier te zijn. Ik denk dat we hebben laten zien dat de Maxxis Dakar Buggy wel degelijk geschikt is voor dit soort omstandigheden. Ik moet ook een groot compliment maken richting mijn trouwe partner Maxxis. De voor Dakar 2015 ontwikkelde band heeft ook in Marokko zijn sporen verdiend.”

Het was de eerste keer dat Tim deelnam aan de Libya Rally, maar waarschijnlijk niet de laatste: “Wat een mooie rally is dit. De etappes zijn Dakar-waardig en de sfeer is top. Alles was tot in de puntjes geregeld en dat is erg knap. Het is niet gemakkelijk om een evenement als deze te organiseren. Ik wil de organisatie dan ook bedanken en wie weet tot volgend jaar.”

Op hetzelfde moment wordt je ook weer hard met je neus op de feiten gedrukt als je het nieuws van de afgelopen dagen mee krijgt. Dave en Jurgen zijn gestorven tijdens het uitoefenen van hun passie…..¬† Het Coronel Dakar Team wenst de familie en vrienden veel sterkte toe de komende tijd.

 

Tekst: Martijn van Oort / Rallyfacts.nl  Foto: Rallymaniacs