texture

Coronel Dakar Team onderweg naar Buenos Aires

Het Coronel Dakar Team is dinsdagavond vertrokken richting Buenos Aires en daarmee is Dakar 2016 ook voor Tim en Tom Coronel echt begonnen. Het team verzamelde zich tegen 18:00 uur op Schiphol en na het inchecken en afscheid nemen van familie en vrienden vertrokken ze om 21:00 uur richting Zuid Amerika. Veel tijd om te genieten van de stad hebben ze niet want bij aankomst staat er een druk programma op ze te wachten.

 

IMG_3107

 

Na een jaar van voorbereiding was het vandaag dan zo ver. Na wat last-minute inpakwerk verzamelde het complete team zich in de vertrekhal van Schiphol en werd de bagage ingecheckt. Uitgezwaaid door vrienden en familie begon het team aan de eerste etappe van Dakar 2016, de14 uur lange reis naar Argentinië.

Als het team aankomt in Buenos Aires heeft het geen tijd om bij te komen want er staat een strak schema op de planning. Tim Coronel verteld: “We kunnen meteen aan de bak zodra we het vliegtuig uitstappen. De keuring is op 1 januari om 8:00 uur in de ochtend en daarna kunnen we niets meer aan de buggy’s doen tot aan de start van de proloog. We hebben dus maar anderhalve dag om alles te checken en in orde te maken, maar dat moet goed komen. We hebben er ontzettend veel zin in en het gevoel is goed. Wat ons betreft is Dakar 2016 vandaag begonnen. 

 

Tekst: Martijn van Oort – Rallyfacts.nl