texture

Michel Kremer gaat voor revanche in Saoedi-Arabië

Na twee dagen testen en voorbereiden kan de Dakar Rally niet snel genoeg beginnen voor Michel Kremer en Thomas de Bois. Na de vroege uitvalbeurt van vorig jaar zijn zij dan ook gebrand op het behalen van de finish. De auto voelt goed aan, de tests verliepen vlekkeloos en ook de eigen preparaties zijn klaar.

 

 

Het wordt de tweede Dakar-deelname voor Michel Kremer, maar na slechts 75 kilometer vorig jaar lijkt het meer als de eerste. “Er kwamen de afgelopen dagen al zoveel mensen naar ons toe om ons succes te wensen, vooral na de pech van vorig jaar. We willen dus zonder gekke dingen de rally gaan uitrijden, op ons gemak. Daarbij proberen we te profiteren van andermans fouten. Maar finishen is voor ons het belangrijkste doel.”

 

 

De Century CR6 is helemaal klaar voor de rally. “De auto voelt goed, we hebben goed getest en geen problemen gehad. Thomas heeft ook kunnen testen met de tablet en alles doet het. Het team is nu bezig om de auto klaar te maken voor de proloog van morgen en dan gaat het eindelijk echt beginnen. We hebben er zin in!”

 

Vrijdagochtend staat de proloog gepland, een korte stage van 28 kilometer. Op zaterdag staat dan de eerste echte etappe op het programma.