texture

Rustig begin voor Tim en Tom Coronel

De proloog van de Dakar 2021 was een prettig voorproefje voor Tim en Tom Coronel om het ritme te vinden. De broers begonnen rustig aan het rondje in de buurt van Djedda. “Iets te rustig misschien”, meende Tom achteraf. Ze hadden 7 minuten en 14 seconden nodig voor de 11 kilometer.

“We hebben absoluut niet zitten trappen”, vervolgt Tom. “In zo’n proloog kun je alleen maar verliezen. Twintig seconden harder rijden, levert niets op. We hebben goed de temperaturen in de gaten gehouden, maar alles voelde goed aan.”

Een beetje voorzichtig doen was noodzakelijk, stelde Tim. “Op de boot of in de haven is er iets gebeurd met de achterkant van de auto. De remmen zaten vast en er was geen remdruk. Dat hebben we allemaal kunnen fiksen, maar het was toch een beetje spannend. Alles was onder controle, er zijn geen gekke dingen gebeurd. Ik ben heel blij dat de Dakar nu van start is en dat we dit mogen doen in deze tijden. We hebben echt lekker gereden.”

Ook al was het maar 11 kilometer, het was toch opletten geblazen en best hard werken voor zowel rijder Tim als navigator Tom. “Er zaten veel bochten in het parkoers en die zaten dicht op elkaar”, zegt Tom. “Dat was wel even een dingetje met navigeren. Ik was nog niet klaar met de ene of de volgende was er al. Maar Tim kon het goed volgen, zegt ie. Hij heeft ook goed gereden.”

Rustig begin voor Tim en Tom CoronelMorgen begint de Dakar dan echt, met de eerste etappe van in totaal 622 kilometer van Djedda naar Bisha. Tim en Tom gaan om 10.37 uur (Nederlandse tijd) van start.